Головна

Дзеркало (30 грудня)

Якось володар покликав до себе одного зі своїх васалів, котрий славився у соєму князівстві крутійством і хитрістю. Підлеглі йому люди жили у постійному страху.Коли він прибув на вимогу володаря, той віддав йому наказ: " Хочу, аби ти вирушив у світ і знайшов чоловіка, який був би цілком добрий ". - " Так пане , - відповів васал і слухняно розпочав пошуки."

Васал зустрічався і розмовляв із багатьма людьми. Після тривалих пошуків повернувся і сказав своєму володарю: " Пане, я учинив так, як ти звелів, але зараз маю переконання, що немає жодної доброї людини." У світі повно злосливців та себелюбів, але немає такого місця, де б жили ті, котрих шукаєш".

Володар відіслав його і попросив покликати іншого васала, що був відомий своєю щедрістю і добротою, а піддані його дуже любили. Господар сказав йому: " Друже, я хотів би, аби ти вирушив у дорогу і знайшов для мене людину, яка була б уособленням зла".

Цей васал так само слухняно подався у мандри. Він зустрів багацько осіб, розмовляв із ними. Коли спливло трохи часу, васал повернувся до володаря і мовив йому: " Пане, мені не вдалося виконати твого наказу. Є люди необачні, є розбещені, є такі, що поводяться немов сліпці, але жоден із них не є цілковитим уособленням зла, У кожного криється у серці добро, хоча вони й роблять багато помилок ".

Під вечір один селянин сів на порозі своєї скромної хатини, аби насолодитися вечірньою прохолодою. Попри його хату звивалася дорога, яка проводила до села. Чоловік, що переходив по ній, помітив селянина і подумав : " Ця людина - взірець лінюха. Нічого не робить, тільки сидить цілими днями на порозі..."

Трохи згодом переходила інша особа і подумала: " Це якийсь джигун. Сидить цілий день і пасе очима жінок, що тут ходять. Напевно, чіпляється до них і напастує ..."

Нарешті ішов до села якийсь мандрівець і подумав: " Мабуть, це працьовитий чоловік. Трудився цілий день, а тепер сів собі відпочити".

Справді, майже нічого не можемо сказати про селянина, що сидів на порозі своєї хатини. Натомість про трьох перехожих, що ішли до села, знаємо: перший - це ледар, другий - особа підозрілива, а третій - чоловік працьовитий.

Усе, що говориш, свідчить про тебе; особливо коли твої слова стосуються інших.

«365 коротких історій для душі» - видавництво «Свічадо» 2012  (с) Бруно Ферреро

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/