Головна

День пам’яті Йосафати Гордашевської

24 листопада цього року вірні греко –католицької церкви відзначали день пам’яті Йосафати Гордашевської. Хоча офіційна дата є 20 листопада, але цієї неділі парафіяни різних церков мали змогу відвідати Реколекційно – відпочинковий центр Сестер Служебниць в Києві, де в пам'ять про сестру Йосафату відбувся акафіст.

Варто сказати, що в цей день монастир відвідало близько п’ятдесяти людей. З нашої парафії церкви святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі також було багато людей. До цієї події залучилися також і старшокласники, які поїхали в монастир сестер одразу після закінчення Божественної Літургії.

В цей день пам’яті відбувся акафіст на честь Йосафати Гордашевської. Після якого кожна людина, яка мала свої власні свідчення віри могла поділитися ними з вірними. Багато людей розказали про впив молитви до Йосафати Гордашевської. Ці свідчення були надзвичайно зворушливими, які не можна було осягнути людським розумом чи наукою.

Потім відбулося мирування, після якого люди почали роз’їжджатися, хто по домівках, а хто на Майдан Незалежності, де відбувався мітинг за Європейський Союз.

Матеріал Олега Качура, фото Ярослава Павлюка.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/