Головна

Глава УГКЦ закликав Голову Верховної Ради України та народних депутатів не передавати знакових християнських святинь одній конфесії

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) звернувся до Голови Верховної Ради України Володимира Рибака та голів депутатських фракцій Партії регіонів, ВО «Батьківщина», партії «УДАР Віталія Кличка» та ВО «Свобода» не підтримувати законопроекти №№ 2993, 3194 та 3007, метою яких є передача знакових християнських святинь одній конфесії.

Насамперед ідеться про комплекс споруд Києво-Печерської лаври у складі 113 об’єктів (XI–XIX ст.), Почаївську лавру у складі 6 об’єктів (XVIII–XX ст.), церкву Богородиці (Десятинну) у м. Києві.

«Ці сакральні споруди, разом із київським собором Святої Софії, є духовними символами єдності та святинями особливого рангу для всього українського народу», – наголошує Предстоятель УГКЦ у своєму листі до народних обранців.

Блаженніший Святослав наголосив, що Українська Держава повинна зберігати ці святині у своїй власності й не передавати жодній конфесії доти, допоки в Україні не буде відновлено церковної єдності часів Володимирового хрещення. «Тільки тоді, коли всі конфесійно православні й католицькі вірні повернуться до первісної єдності початків християнства в Україні, вказані сакральні об’єкти належить передати Патріархові Української Церкви. Це буде істинним відновленням історичної справедливості щодо Церкви», – сказав Глава Церкви.

Він попереджає, що спроби передачі цих святинь у власність будь-якої з християнських конфесій «викличуть велике збурення в релігійному середовищі та в усьому українському суспільстві».

«Просимо Вас і всіх депутатів Верховної Ради України не підтримувати законопроекти №№ 2993, 3194, 3007 та інші проекти законів подібного змісту, які в завуальованій формі надають привілеї одній із конфесій та порушують релігійний мир і міжконфесійне взаєморозуміння», – наголосив Блаженніший Святослав.

Глава Церкви висловив сподівання на «мудре рішення та голосування на благо всього народу України, збереження в нашій Державі релігійного миру та суспільної злагоди й забезпечення дальшого позитивного розвитку державно-конфесійних відносин».

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/