Головна

Папа Франциск: Хто не здатний любити, той завжди самотній

Якщо хочемо по-справжньому наслідувати Ісуса, ми повинні прожити життя, як дар, призначений для того, щоб його дарувати іншим, «а не як скарб, який треба зберегти». Про це говорив Папа Франциск під час проповіді, пропонуючи призадуматися над протиставленням дороги любові та шляху егоїзму.

У євангельському уривкові прозвучали слова Ісуса: «Ніхто не має більшої любові, як той, хто життя своє дає». А в читанні з Діянь Апостолів розповідалося про те, як Апостоли після П’ятидесятниці обирали іншого учня на місце Юди, яким став апостол Матій, пам’ять якого Церква латинського обряду спогадує саме 14 травня.

 

Згадуючи про Юду Іскаріота, Святіший Отець звернув увагу на те, що він «ніколи не розумів, що означає дар». Це бачимо, коли Магдалина намастила Ісусові ноги дорогоцінним миром, а Юда гостро її скритикував: «Це ж можна було використати для бідних». «Це, – сказав Папа Франциск, – перша згадка в Євангелії, яку я знайшов про бідність, як ідеологію. Ідеолог не знає, що таке любов, бо не вміє даруватися». Хто любить, «той віддає своє життя, як дар», натомість, егоїст «дбає про своє життя, зростає в цьому егоїзмі і стає зрадником, але завжди самотнім», в той час, як той, «хто віддає своє життя з любові, ніколи не самотній: він завжди в спільноті, в родині».

 

Юда, за словами Святішого Отця, був ідолопоклонником гроша, і це ідолопоклонство «привело його до того, що він відокремився від спільноти», і в цьому полягає «трагедія ізольованого сумління». «Коли християнин починає відокремлюватися, то також ізолює своє сумління від спільного сенсу, від чуття Церкви», – зауважив Папа, додаючи, що той, хто дарує своє життя, втрачає його і віднаходить в повноті, як навчав Ісус.

 

«В ці дні очікування празника Святого Духа, просімо: Прийди, Святий Духу, прийди і дай мені це широке серце, це серце, яке буде здатним любити зі смиренням, з лагідністю, просімо широкого серця, яке буде здатним любити», – закликав Святіший Отець.

 

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/