Головна

«Наша Церква є більмом в оці для всіх тих, хто не прагне справжньої єдності…» - Глава УГКЦ для КАІ

«Примирення між нашими Церквами допоможе порозумітися російському і українському народам. Як це часто буває між сусідами, у нас є багато взаємних історичних проблем, але ми не можемо будувати майбутнього без християнського спілкування. Процес примирення також допоможе подолати українофобію в Росії та зупинить процес русифікації України», - про це сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, в інтерв’ю для КАІ (Католицької інформаційної агенції).

Розповідаючи про стосунки УГКЦ із представниками УПЦ (МП), Глава Церкви повідомив, що досі відбувалося тільки неофіційне спілкування. «Крім того, ми вважаємо, що ми є спадкоємцями тієї ж традиції Київської Церкви, народженими від Хрещення Русі, 1025-річчя якої святкуватимемо цього року», - зауважив він.

Щодо екуменічної співпраці УГКЦ Блаженніший Святослав відзначив, що у цьому напрямку важливим є свідчення мучеників УГКЦ, адже вони були «мучениками за єдність Церкви».

«Наша Церква є більмом в оці для всіх тих, хто не прагне справжньої єдності. Мій попередник, кардинал Любомир (Гузар), сказав, що найбільшою перешкодою для єдності Церкви є те, що не всі її хочуть. Ми вважаємо, що не є добре, коли ми розділені, як у Католицькій Церкві, так і у відносинах з православними. Нагадування про єдність є нашою місією», - продовжив він.

Предстоятель УГКЦ підсилив свої твердження прикладом. За його словами, митрополит Іларіон, голова Відділу зовнішніх відносин Московського патріархату, сказав, що Православна Церква зацікавлена у формуванні стратегічного альянсу з Католицькою Церквою, щоб зібратися разом і свідчити світу традиційні моральні цінності. Проте, на думку митрополита, ми повинні терпіти одні одних, працювати разом, але не об'єднуватися. «А нещодавно я був у Стамбулі, де зустрівся із Патріархом Константинопольським Варфоломієм. Я був здивований його відкритістю і бажанням єдності наших Церков. Він не трактував нас як уніатів, які втручаються в православно-католицький діалог. Ми  побачили великого Патріарха і його прагнення шукати єдності Церкви», - наголосив Блаженніший Святослав.

На думку Першоієрарха УГКЦ, греко-католики повинні серйозно подумати, як виконати волю Ісуса Христа, «щоб усі були одно».

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/