Головна

Провідник (7 березня)

Караван купців, що вже не раз долав довгі шляхи Сходу, готувався перейти небезпечну пустелю. Мандрівка вимагала ґрунтовного знан­ня місцевости й доріг, рухомих пісків, оаз, а та­кож і звичаїв місцевого люду. Тому скориста­лись послугами досвідченого й знаного в краю провідника.

По десяти днях швидкого переходу колону затримали озброєні люди, які стояли, оточив­ши одне зі своїх жорстоких божеств з лютим обличчям.

 

- Ви далі не пройдете, - вигукнув ватажок озброєних людей, - якщо не складете людської жертви нашому богові. Це обов'язкове правило. Якщо того не зробите, ми вб'ємо всіх!

Купці згуртувалися й повели між собою роз­мову. Вибір був дуже важкий, а погодження якоїсь кандидатури просто неможливе.

- Ми знайомі віддавна, дехто пов'язаний ще й кровними узами. Не можемо віддати в жертву жодного з нас, щоб задовольнити вашого бога.

їхні погляди зупинились на провідникові...

Коли, згідно з ритуалом, до підніжжя божества поклали як жертву цю бідну людину, - ка­раван продовжив свій шлях, та дуже швидко загубився в пустелі, бо ніхто не знав дороги.

Спраглі й знесилені купці вмирали один за одним.

 Ця незвідана таємниця людської природи. "На­род, що блукав у пітьмі", побачив велике світло. І одразу ж уперто заходився його гасити!

«365 коротких історій для душі» - видавництво «Свічадо» 2012  (с) Бруно Ферреро

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/