Головна

Папа: Перейти від формального дотримання заповідей до прийняття серцем

Вівторок, 18 лютого 2020, 12:30

211641Заповіді є засобом свободи, що допомагає нам не бути невільниками пристрастей та гріха, уривок з 5-глави Євангелії від Матея, так званої «нагірної проповіді», в якому Ісус навчає Своїх слухачів правильного підходу до вимог Заповідей, даних Мойсеєві.

Як зауважив Святіший Отець, Христос закликає бути відкритими для Бога, Який «через Закон навчає нас справжньої свободи та відповідальності». Тож заповідями слід жити як інструментом свободи, адже «коли піддаємося спокусам і пристрастям, то перестаємо бути володарями й головними дійовими особами свого життя, але стаємо неспроможними розпоряджатися ним вільно та відповідально». І війни, яких не бракує у світі – це наслідки опанування пристрастями.

 

Add a comment

Читати далі: Папа: Перейти від формального дотримання заповідей до прийняття серцем

 

Одне слово, яке змінює твою молитву і твоє життя

Середа, 12 лютого 2020, 14:32

web3-woman-smile-summer-sun-vitor-pinto-563x353Амінь! Як часто ми вимовляємо це слово наприкінці молитви, щоби поставити крапку, завершити. Однак замість того, щоб закінчувати воно відкриває нову перспективу, яка проявляється в нашому житті.

Слово “амінь” означає, що перед нами з’являється безмежний горизонт. Його значення – тривалість або також стійкість. Коли ми промовляємо “амінь”, то немовби підписуємось під усім сказаним до того, стверджуємо, що усе промовлене ми приймаємо як істинне.

Add a comment

Читати далі: Одне слово, яке змінює твою молитву і твоє життя

 

«Якщо ти не можеш пробачити, то і не можеш любити»: 10 цитат про прощення

Вівторок, 11 лютого 2020, 20:28

tom-ezzatkhah-0JbiBIHmQtE-unsplash-563x353Християнське розуміння прощення відрізняється від світського. Про те, що таке прощення, як навчитися прощати і чому це важливо – читайте далі у цитатах християнських мислителів.

Лише тоді, коли нам спочатку вдасться досягти внутрішнього прощення, наша розмова з кривдником буде стриманою, мудрою і милосердною. Тім Келер

Add a comment

Читати далі: «Якщо ти не можеш пробачити, то і не можеш любити»: 10 цитат про прощення

   

Головною зброєю юнаків під Крутами були їхні полум`яні серця

Середа, 29 січня 2020, 12:32

766200dНаприкінці січня 1919-го року майже 500 українських юнаків, не маючи ані військового вишкілу, ані достатньої кількості зброї, виступили проти п`ятитисячної зграї більшовицьких завойовників.

Події, що почалися навесні 2014-го на Донбасі, дуже нагадують ті, що відбувалися на теренах Української Народної Республіки в січні 1918 року. Що тоді, понад 100 років тому, що нині, вільна Україна для господарів Кремля була і є не тільки ласою територією, а й дражливим політичним викликом.

Add a comment

Читати далі: Головною зброєю юнаків під Крутами були їхні полум`яні серця

 

«Мета Богоявлення — прощення людині її гріхів»

Понеділок, 20 січня 2020, 11:31

maxresdefaultГосподь об’являє правду про Бога і нас самих, адже Всевишній — наш Творець і Спаситель. Небесний Отець ніколи не залишить нас сам на сам у гріху. Ба більше, Він бере на себе гріхи і дає нам шанс.

На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у своїй проповіді до вірних у неділю, 19 січня 2020 року, під час богослужіння в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві у свято Богоявлення Господнього. Із Предстоятелем співслужили: владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, владика Степан Сус, куріальний єпископ Києво-Галицького Верховного Архиєпископа УГКЦ, і владика Мануїл Нін, апостольський екзарх для католиків візантійського обряду в Греції. У молінні взяли участь також священники Київської архиєпархії та чисельні вірні.

Add a comment

Читати далі: «Мета Богоявлення — прощення людині її гріхів»

   

Сторінка 12 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/