Головна

«Архангел Михаїл – воєвода, який воює на стороні Бога…»

П'ятниця, 22 листопада 2013, 00:56

Відзначаючи свято Собору святого архистратига Михаїла і всіх безплотних сил (21 листопада), Церква підкреслює особливе значення ангелів у житті людей. Тому цього разу у «Відкритій розмові» з о. Василем Рудейком, доктором богослов'я, заступником голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, священиком храму Священномученика Климентія Шептицького у Львові, говоритимемо про ангелів та архистратига Михаїла.

Add a comment

Читати далі: «Архангел Михаїл – воєвода, який воює на стороні Бога…»

 

Християнство - радість любові

Неділя, 17 листопада 2013, 09:54

Недільний чи святковий день. Велика кількість людей спішать до храму, церкви наповнені. Після спільної молитви повертаємось до щоденних занять, звичного способу життя.  Питання в тому, чи ми справді ідемо за Христом? Християнство, яке ми собі уявляємо є нашим, власним, показним і побудоване на великих компромісах. Часто для сучасної людини бути християнином, це час від час відвідати церкву, підійти до сповіді один, або кілька раз у рік, можливо, зробити певну пожертву.

Add a comment

Читати далі: Християнство - радість любові

 

«Потреба єдності є духовним запитом віруючих християн-українців»

Субота, 16 листопада 2013, 03:39

Ексклюзивне інтерв’ю Глави УГКЦ, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Блаженнішого Святослава (Шевчука) газеті «Слово Просвіти».

— Ваше Блаженство, хоч від освячення Патріаршого собору УГКЦ минуло понад два місяці, проте хотів би розпочати розмову від тієї події. Як свідчать давні літописи і хроніки XIX сторіччя, побудова великих храмів — знакова подія у тогочасному житті.

Add a comment

Читати далі: «Потреба єдності є духовним запитом віруючих християн-українців»

   

Святині отця Севастіяна

Понеділок, 11 листопада 2013, 07:47

Ієромонах Севастіян Дмитрух однозначно міг би стати прототипом літературного героя для письменника-містика Дена Брауна. Причому, ще можна посперечатися чиє життя було б цікавішим для читача — повністю вигаданого персонажа чи його, реальне. Це усвідомлюєш одразу, коли піднімаєшся на величезне горище однієї з Львівських церков: воно буквально доверху заповнене стародавніми іконами XIV-XIX століття, не менш давніми скульптурами ангелів і святих, підсвічниками, хрестами, чашами і митрополичими жезлами. Усе це по старих церквах, дзвіницях і костелах священик зі своїми побратимами збирав ціле своє життя.

Add a comment

Читати далі: Святині отця Севастіяна

 

Дмитрова поминальна субота

Четвер, 31 жовтня 2013, 16:48

8 листопада православ’я відзначає день святого великомученика Димитрія Солунського (306 рік після Різдва Христового). Субота ж перед цим днем прилучена церквою до так званих батьківських поминальних субот, і отримала назву Дмитрівської.

Маючи віру в безсмертя душ праведників, у воскресіння після смерті, Страшний Суд та останню відплату кожному по ділам їх, церква Христова не залишає своїх померлих без молитви.

Add a comment

Читати далі: Дмитрова поминальна субота

   

Сторінка 71 з 82

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/