Головна

Християнське вчення

«Боже ім’я – Милосердя» /16/

Середа, 11 травня 2016, 12:51

ANSA930832_ArticoloСьогодні завершуємо ознайомлення з книгою-інтерв’ю «Боже ім’я – Милосердя», яка є записом розмови італійського журналіста Андреа Торніеллі з Папою Франциском.

«Яка відмінність і що спільного між милосердям та співчуттям?» – таким було наступне запитання, на яке Святіший Отець відповів:

«Милосердя притаманніше Богові, воно більше стосується суду над нашим гріхом. Співчуття, натомість, має більш людське обличчя. Воно означає “терпіти з іншим”, “страждати разом”, не залишатися байдужими до болю і страждання інших.

Add a comment

Читати далі: «Боже ім’я – Милосердя» /16/

 

«Боже ім’я – Милосердя» /15/

Вівторок, 10 травня 2016, 13:22

ANSA930832_ArticoloПродовжуємо читати книгу-інтерв’ю «Боже ім’я – Милосердя», яка є записом розмови італійського журналіста Андреа Торніеллі з Папою Франциском. Пригадавши, що Святіший Отець неодноразово повторював, що Бог ніколи не втомлюється прощати, це ми самі втомлюємося просити прощення, автор запитував: «Чому Бог ніколи не втомлюється прощати?».

«Тому що Він – Бог, тому що Він – Милосердя, тому що милосердя є першим атрибутом Бога, Його ім’ям», – відповідає Наступник святого Петра, додаючи: «Не існує таких ситуацій, з яких ми би не могли знайти виходу, ми не приречені загрузнути в рухомих пісках, в яких, чим більше рухаєшся, тим більше провалюєшся.

Add a comment

Читати далі: «Боже ім’я – Милосердя» /15/

 

«Боже ім’я – Милосердя» /14/

Понеділок, 09 травня 2016, 13:19

ANSA930832_ArticoloПроповідуючи одного разу в каплиці Дому святої Марти, Папа Франциск наголосив на тому, що кожен з нас повинен визнати, що є грішником. Але не слід допустити, аби гріх перетворився у корумпованість. «Яка різниця між гріхом та корупцією», – запитував Святішого Отця італійський журналіст Андреа Торніеллі під час розмови, яка побачила світ у вигляді книжки «Боже ім’я – Милосердя».

Відповідаючи на це запитання, Глава Католицької Церкви зазначив: «Корупція – це гріх, який замість того, щоб бути визнаним, як такий та спонукати нас до покори, підноситься до рівня системи, стає ментальним середовищем, способом життя. Тоді вже не відчуваємо потреби в прощенні й милосерді, але виправдовуємо себе та свою поведінку».

Add a comment

Читати далі: «Боже ім’я – Милосердя» /14/

   

«Боже ім’я – Милосердя» /13/

Понеділок, 18 квітня 2016, 22:24

ANSA930832_Articolo«У буллі про проголошення Святого Року милосердя Ви написали: “Якщо Бог зупинився би на справедливості, то перестав би бути Богом, а був би лише таким, як усі люди, які призивають пошану до закону. Самої справедливості не вистачає, і досвід вчить нас, що апелювання виключно до неї несе загрозу її знищення”. Які взаємини між милосердям і справедливістю?» – таким запитанням розпочинається черговий розділ книги-інтерв’ю «Боже ім’я – Милосердя».

Відповідаючи на запитання італійського журналіста Андреа Торніеллі, Папа Франциск сказав: «У Книзі Мудрості читаємо: “Та ти – Владика сили, судиш ласкаво і провадиш нас вельми дбайливо [...]. Таким діянням ти навчив народ свій, що праведник має бути чоловіколюбцем, і розбудив в своїх дітей добру надію, що за гріхи даєш покаяння”(12, 18-19).

Add a comment

Читати далі: «Боже ім’я – Милосердя» /13/

 

«Боже ім’я – Милосердя» /12/

Неділя, 17 квітня 2016, 22:22

ANSA930832_ArticoloШостий розділ книги «Боже ім’я – Милосердя», що є записом розмови з Папою Франциском італійського журналіста Андреа Торніеллі, яку ми перечитуємо в наших недільних передачах, має назву «Пастирі, а не книжники».

Роздумуючи над тим, що коли якась людина починає усвідомлювати недугу своєї душі, відчуваючи спонуки серця до визнання гріха, Святіший Отець підкреслив, що така особа потребує знайти відчинені двері. «Вона повинна отримати допомогу, а не бути відкиненою чи затриманою на узбіччі. Іноді виникає загроза, – зауважив він, – що християни, опановані психологією книжників, можуть погасити те, що Святий Дух запалює в серцях грішника, того, хто стоїть на порозі чи когось, хто починає відчувати ностальгію за Богом».

Add a comment

Читати далі: «Боже ім’я – Милосердя» /12/

   

Сторінка 18 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/