Головна

Християнське вчення

Коли священик може відмовити у відпущенні гріхів?

Середа, 05 жовтня 2016, 23:34

d753718На запитання Олафа Пєтка відповідає Пьотр Йордан Слівіньскі OFMCap, знаний у Польщі сповідник, засновник Школи для сповідників.

— Коли священик може відмовити у відпущенні гріхів?

— Священик може відмовити у відпущенні гріхів, по?перше, якщо йдеться про гріх, який він не має повноважень відпускати. По?друге, у розрішенні може бути відмовлено, якщо каяник не виконав усіх умов доброї сповіді (тобто тих, які мав виконати перед тим, як приступити до таїнства: чесний іспит совісті, жаль за гріхи і постанова виправитись), або ж якщо відмовився прийняти покуту. Add a comment

Читати далі: Коли священик може відмовити у відпущенні гріхів?

 

8 причин молитися вранці

Середа, 05 жовтня 2016, 22:37

149418450-563x353Усі ми живемо у світі із шаленим темпом ритму, ретельним плануванням, напруженими робочими графіками, і чи не у кожного ранок починається із перегляду стрічки новин у соцмережах чи перевірки пошти. Ледь-но встигаєш прокинутись – і тебе просто поглинають потоки інформації. Як у такому темпі знайти час для ранкової молитви та й чи варто? Наведемо кілька причин, які могли б змотивувати до молитви вранці.

Read in English: 8 REASONS TO PRAY IN THE MORNING

Add a comment

Читати далі: 8 причин молитися вранці

 

Глибинний смисл ікони Матері Божої Неустанної Помочі

Неділя, 02 жовтня 2016, 20:17

MaryNPЦе зображення може здаватися чужим для очей західної людини. Воно не представляє нам звичного образу Марії, делікатної панни з опущеним додолу зором. ЇЇ впевнений та серйозний погляд і дещо загострені риси обличчя привертають нашу увагу. Застають нас зненацька неточні пропорції фігур. За зростом Ісус є немовлям, але має риси обличчя дитини трохи старшого віку.

Цей образ написаний у традиції Візантійського обряду Східної Церкви. Образ створений у такому стилі, який не має на меті подати вишуканий сценарій чи особу, увага зосереджена на духовній красі. Образ цей не є реалістичним зображенням тільки тому, що митець прагне виразити щось більш достойне, ніж будь-що інше на світі. Він має форму дверей. Приємно дивитися на гарні двері, але хто ж хотів би тільки стояти і дивитися. Ми бажаємо відкрити їх і ввійти. Двері можуть бути привабливі або не надто привабливі, але вони залишаються все ж лише дверима, крізь які ми повинні увійти до нового світу.

Add a comment

Читати далі: Глибинний смисл ікони Матері Божої Неустанної Помочі

   

9 ознак зрілої та справжньої любові

Неділя, 11 вересня 2016, 21:45

d1464228774Якою має бути зріла любов? Чи наші очікування щодо неї можуть бути задоволені? Чи є якійсь рецепт, як досягти зрілої і справжньої любові? Питання можна продовжувати, кожен з нас має своє бачення. Розглянемо, отже, якими повинні бути її риси.

1. Зріла любов живе реальністю, а не уявленнями. Не залишає зачарованими першим враженням, яке хтось на нас справив, а спонукає пізнати душу того іншого, аби прийняти його таким, як він є, навіть із його недоліками, — а також до зусиль, щоби той інший, довірившись нам, зумів осягнути власну повноту. Зріла любов заохочує кохану людину бути собою, бути вірним своєму покликанню, а не нашим очікуванням. Add a comment

Читати далі: 9 ознак зрілої та справжньої любові

 

8 пропозицій, що християнинові слід робити щодня

Четвер, 25 серпня 2016, 23:18

cup-779284_1920-685x450Ми прагнемо якось змінити своє життя. Хочемо стати ревнішими християнами, кращими батьками, уважнішими дітьми, стриманішими, щедрішими, відважнішими… Хочемо більше читати, молитися та займатися спортом; менше часу проводити за ґаджетами, більше — з друзями, та навіть просто на свіжому повітрі.

Хочемо вивчити іноземну мову, опанувати новий вид спорту та покінчити зі шкідливими звичками… Хочемо, хочемо, хочемо… Пишемо списки, обіцяємо собі та іншим, що все зміниться «з понеділка», від завтра, з «першого числа»… Не все так складно. Варто знати, чого хочеш, і не вимагати від себе надто багато. Фахівці радять розпочати практикувати щодня максимум із двох добрих звичок, аби досягнути бажаної мети.

Add a comment

Читати далі: 8 пропозицій, що християнинові слід робити щодня

   

Сторінка 17 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/