Головна

Християнське вчення

Правдива та фальшива побожність

П'ятниця, 06 жовтня 2017, 09:39

60216732Насамперед дай собі відповідь на запитання:

1) Чи не грунтуєш свою побожність на численних практиках, на довгих молитвах, на тяжких постах і, з огляду на це, чи не є впертим і неслухняним щодо порад і наказів свого сповідника або наставника?

2) Чи в Святих Тайнах, молитвах не шукаєш насамперед духовних потіх, піднесення і, коли під час молитви відчуєш гаряче почуття, чи не вважаєш себе святим? Чи при відсутності духовних потіх не опускаєш побожні практики?

Add a comment

Читати далі: Правдива та фальшива побожність

 

Чи дійсно існує пекло?

Четвер, 05 жовтня 2017, 10:59

15071179Пекло існує. Про це свідчить віра всіх народів та усіх часів

Те, в що завжди й в усі часи вірили народи, становить так звані правди здорового глузду або загальновизнані правди. Про того, хто опирається прийняти будь-яку з тих великих, загальновизнаних правд, можна сказати, що йому бракує здорового глузду. Воістину, треба бути безумним, аби вважати себе мудрішим за цілий світ.

Add a comment

Читати далі: Чи дійсно існує пекло?

 

Засоби, які оберігають від утрати Божої Благодаті

Середа, 04 жовтня 2017, 14:02

22050172Прагнення спасіння – недостатня умова для спасіння

Слід бути твердо переконаним у тому, що для того, аби осягнути життя вічне, недостатньо тільки бажати спастися, а потрібно застосовувати засоби, які приписав нам Сам Ісус Христос. У протилежному випадку, якщо ми зав’язнемо в гріху, то в день Останнього суду зовсім не скористаємося оправданням, що спокуси були надзвичайно сильними, а ми – надзвичайно слабкими. Адже Бог дав нам способи, завдяки яким, з допомогою Його ласки, можемо відбити кожний наступ ворогів нашої душі. Однак, якщо не захочемо ними скористатися й будемо переможені, то вина лежатиме виключно на нас. Усі люди хотіли б спастися, однак більшість з них відкидає застосування засобів спасіння, тому грішать і гублять себе.

Add a comment

Читати далі: Засоби, які оберігають від утрати Божої Благодаті

   

Старець Паїсій: Про гріх, який увійшов у моду

Вівторок, 03 жовтня 2017, 09:07

1506939262_91-zx6krxwlЖивучи далеко від Солодкого Ісуса, ми п'ємо гірку чашу

Геронде, ми чули, начебто Ви сказали комусь про те, що буде війна. Це правда?

- Я ж бо нічого не кажу, а ось народ говорить все, що йому заманеться. І навіть якщо я щось знаю -кому я стану про це говорити?..

- Війна, Геронде, це таке варварство!..

- Якби люди не «облагородили» гріх, то вони не дійшли б і до цього варварства. Але ще більше варварство - моральна катастрофа. Люди розкладаються і душевно і тілесно. Якась людина сказала мені: «Люди назвали Афіни джунглями, але подивися - адже ж ніхто з цих джунглів не йде. Всі говорять «джунглі!» і всі до цих джунглів сходяться».

Add a comment

Читати далі: Старець Паїсій: Про гріх, який увійшов у моду

 

Короткий метод пізнання волі Божої

Понеділок, 02 жовтня 2017, 11:53

saint-francisСв. Василій каже, що воля Божа передається нам через накази та заповіді, тому ми не маємо що обговорювати, оскільки просто повинні робити те, що нам наказано. Однак ми вільні у виборі нашої долі, хоч не належить робити все, що дозволено, а лише те, що корисне; урешті-решт, аби зробити правильний вибір, треба прислухатися до думки мудрого духовного наставника.

Але, Теотиме, застерігаю перед надокучливою спокусою, яка дуже часто трапляється з душами, котрі мають велике бажання якнайповніше виконувати волю Божу. Ворог у кожному випадку піддає їх сумніву, спонукає довго роздумувати, чому надати перевагу, на що є Божа воля: робити те чи інше, їсти з друзями чи не їсти, постити в п'ятницю чи в суботу, іти на перерву чи ні, оскільки вона забирає багато часу, бути на службі в одній церкві чи в іншій. Намагаючись розпізнати, що є краще, вони втрачають час, потрібний для багатьох добрих діл на славу Божу.

Add a comment

Читати далі: Короткий метод пізнання волі Божої

   

Сторінка 12 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/