Головна

Християнське вчення

Одкровення

Вівторок, 05 лютого 2013, 15:49

Уявляю себе у присутності Христа… І в тиші відкриваюся перед ним. Тим, котрий зцілює,.. творить…

Зараз я прохатиму, аби Він подав мені щонайповніший перелік усього, що бачить у мені поганого, кожен вияв мого егоїзму, кожну площину в якій я ще не визрів, кожну рису, яку я хочу змінити… І тільки Він почне говорити, я карбуватиму у своїй пам’яті Його слова – навіть, можливо, запишу, якщо вважатиму, що це мені допоможе.

Add a comment

Читати далі: Одкровення

 

СКАРБ У ЗАЧАРОВАНІЙ ГОРІ

Неділя, 27 січня 2013, 22:30

Одна історія, яку Вчитель розповів своїм учням для того, аби ті зрозуміли, яку шкоду може принести духовно багатим людям прив’язаність до нікчемних речей.

Якось селянин проїзджав верхи повз гору. Він нагодився саме тоді, коли в горі відкривався вхід до печери, де зберігалися незліченні скарби, і кожен, хто хотів, міг взяти собі скільки завгодно золота і самоцвітів. Селянин увійшов досередини і почав квапливо набивати коштовностями сумки, приторочені до сідла на його мулі. Він добре пам’ятав легенду, в якій говорилося, що печера відкривається на дуже короткий час.

Add a comment

Читати далі: СКАРБ У ЗАЧАРОВАНІЙ ГОРІ

 

«Закордоном катехизація конкурує із спортом і танцями», ? Владика Петро (Стасюк)

Вівторок, 22 січня 2013, 00:55

Споконвіків представники УГКЦ дбали про пізнання дітьми та дорослими основних правд християнської віри. Так, ще Митрополит Андрей Шептицький наголошував на важливості катехизації дітей: «Одне слово з Божої науки, висказане ревним катехитом, може на ум і на серце дитини зробити таке враження, що не дасться затерти до старости». Тепер же Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, зазначає, що  важливими складовими «живої парафії» є  добрий душпастир, літургійне життя – звершення таїнств Христової Церкви, катехизація – навчання віри, койнонія – об’єднання вірян у єдину спільноту, дияконія – служіння спільноти вірян іншим людям, місійність – коли віряни діляться своєю вірою з близькими.

Add a comment

Читати далі: «Закордоном катехизація конкурує із спортом і танцями», ? Владика Петро (Стасюк)

   

Кожна людина бажає бачити Боже обличчя, навіть невіруючі

П'ятниця, 18 січня 2013, 01:50

foto_37Ісус не просто щось нам каже про Бога, але Сам є об’явленням Бога, Божого обличчя. На це звернув увагу Папа Бенедикт XVI, зазначаючи, що саме у Христовому Різдві ми споглядали здійснення Божих обітниць про повноту Божого об’явлення.

Папа пригадав, що Старий Завіт розповідає нам, що Бог, не зважаючи на гріх, завжди пропонує людині Свою дружбу. Це ставалося і через союз з Авраамом, через завіт з вибраним народом.

Add a comment

Читати далі: Кожна людина бажає бачити Боже обличчя, навіть невіруючі

 

Важкі питання. Чи не є Хрещення немовлят насиллям над особистістю?

Середа, 16 січня 2013, 02:20

ПИТАННЯ: Чи не є Хрещення немовлят своєрідним насильством над їх особистістю? Чи не краще залишити це на їх розсуд, коли вони стануть дорослими?

ВІДПОВІДЬ: Звичай хрестити немовлят сходить до найдавніших часів історії Церкви. Про це, починаючи з другого сторіччя, є свідоцтва.

Але вже в Святому Письмі  ми можемо знайти вказівки на цю тему. Наприклад, коли розповідається, що цілі родини приймали Хрещення.

Add a comment

Читати далі: Важкі питання. Чи не є Хрещення немовлят насиллям над особистістю?

   

Сторінка 107 з 117

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/