Головна

Парафія св.Миколая Чудотворця - Аскольдова Могила

Рідна мати моя…

Понеділок, 11 травня 2009, 09:57

10 травня у греко-католицькій церкві святого Миколая, що на Аскольдовій могилі, відбувся дитячий концерт, який було присвячено Дню Матері.

Художній керівник мистецького гурту Тетяна Стефанишин щирою усмішкою благословила учасників творчого дійства і концерт розпочався. Це були не просто «сухі» вірші чи відомі пісні. Кожна пісня, що звучала зі сцени, виходила від серця, кожне слово мало глибокий зміст. Глядачі, а їх зібралося чимало, щирими аплодисментами віддячували за гарну майстерність.

Add a comment

Читати далі: Рідна мати моя…

 

Служіння хворим у Київському деканаті УГКЦ (частина 2)

Субота, 09 травня 2009, 23:29

Сьогодні, у переддень неділі Розслабленого, спільну молитву за недужих (онко хворих) діток відслужив отець Анатолій Тесля у національній спеціалізованій дитячій лікарні «Охматдит» (відділення онкогематології). Провідати своїх недужих однолітків разом з отцем прийшли бездоглядні діти, якими опікується наша церква св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі. Невеличкі гостинці від св. Миколая, спільна молитва, живе спілкування додали хворим діткам трішечки радості.

Add a comment

Читати далі: Служіння хворим у Київському деканаті УГКЦ (частина 2)

 

Служіння хворим у Київському деканаті УГКЦ (частина 1)

П'ятниця, 08 травня 2009, 23:22

Напередодні неділі Розслабленого УГКЦ молиться за недужих. Отець Олексій Геник священик церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі вже більше пів року є капеланом каплиці Покрови Пресвятої Богородиці у Київській клінічній лікарні №11 (район ДВЗ). Сьогодні на молебень до Пресвятої Богородиці зібралося понад 20 віруючих, хто зміг прийти: недужі, медичний персонал, важкохворих та немічних отець Олексій відвідав у палатах.

Add a comment

Читати далі: Служіння хворим у Київському деканаті УГКЦ (частина 1)

   

Вшанування довголітньої праці милосердя для ув’язнених.

П'ятниця, 17 квітня 2009, 08:25

Міжнародна Католицька Комісія В'язничного Душпастирства (ICCPPC) нещодавно відзначила служіння десятьох представників Української Греко-Католицької Церкви у пенітенціарному душпастирстві.

Квітної неділі після Божественної Літургії відбулося урочисте нагородження настоятеля церкви Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі, митрофорного протопресвітера о. Ігора Онишкевича та пані Марти Бліхар за понад 15 літнє провадження Служби милосердя для ув'язнених жінок та харитативний супровід їх та їхніх родин. На доручення преосвященнішого Михаїла (Колтуна), єпископа Сокальсько-Жовквівського, керівника Відділу УГКЦ з питань душпастирства у силових структурах України, нагороди вручив диякон Костянтин Пантелей, референт з душпастирства у пенітенціарній системі України.

Add a comment

Читати далі: Вшанування довголітньої праці милосердя для ув’язнених.

 

Кожне добре діяння лише збагачує наші душі

Четвер, 16 квітня 2009, 03:25

Велика дяка Богу і батькам за наше виховання. Ми - українці, ми - християни. За доброю стародавньою традицією ми готуємось до кожного християнського свята. Але особливо ми готуємось до Христового Воскресіння, адже це найбільше чудо сотворене Богом. Свідому йдучи на великі страждання і муки Ісус Христос відкрив нам усю свою велич, покірність, смиренність. Через своє розп'яття і воскресіння Він кожної миті дарує свою Любов кожному з нас. Він навчив нас вірити, надіятися і любити. Перед цим величним святом складаємо свою дяку через піст, молитву, сповідь, причастя і звісно через працю.

Add a comment

Читати далі: Кожне добре діяння лише збагачує наші душі

   

Сторінка 105 з 110

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/