Головна

Спільнота

Зустріч Львівського товариства

Вівторок, 18 грудня 2018, 12:45

Львівське Товариство у м.Києві та Арт-клуб «Видиво й вино» запрошує київських Львів’ян на другу зустріч одне з одним за видивом й вином! Збираймося разом, щоб спілкуватися, дегустувати вина, дивитися концерти, мистецтво, мандри на великому екрані, і знову спілкуватися, і знову пити вино. Ми завжди лишаємось Львів’янами – близькими одне одному по духу, нам буде весело й цікаво, бо… ми того варті!)

Add a comment

Читати далі: Зустріч Львівського товариства

 

Група «Першого грудня» вимагає від політиків припинити війну всіх проти всіх

Четвер, 14 грудня 2017, 22:21

top_1-12Учасники групи «Першого грудня», до якої увійшли чільні представники національної інтелігенції, вимагає від українських політиків припинити війну всіх проти всіх, яка вже увійшла в гостру фазу. Вони нагадують сумний досвід історичних поразок українських еліт: коли спільний човен перекидається, провина за це лягає на всіх.

З таким зверненням виступили учасники Групи 14 грудня у Києві.

Add a comment

Читати далі: Група «Першого грудня» вимагає від політиків припинити війну всіх проти всіх

 

Загадки Юліанського і Григоріанського календарів

Понеділок, 11 грудня 2017, 16:57

02Практично увесь світ живе за Григоріанським календарем, який визнали більш точним і доцільнішим ніж Юліанський. Але деякі країни і релігійні течії і досі живуть за останнім. В Україні вже 98 років святкують Різдво сьомого січня за старим зразком, а в Європі, наприклад, 25 грудня. Чому досі існує ця плутанина з календарями та чим вони взагалі відрізняються, нам допомогли розібратися вінницькі історики.

Історія Юліанського календаря

Юліанський календар був запроваджений у 46 році до н.е. за ініціативи Юлія Цезаря, який був першим консулом в Римі. Він звернувся до александрійського астронома Созігена, щоби той адаптував римську календарну систему до єгипетського сонячного календаря. - Римський календар був дуже невпорядкований, - розповідає викладач ВДПУ Анатолій Войнаровський. - І, до того ж, Цезар був верховним понтифіком, який кожного разу змушений був призначати початок нового року. У римлян новий рік починався з першого мартіуса (марта - ред.).

Add a comment

Читати далі: Загадки Юліанського і Григоріанського календарів

   

«Справедливість і мир» Європи про корпорації та права людини

Неділя, 10 грудня 2017, 17:08

other1152220_articoloЗ нагоди Дня прав людини, що відзначається 10 грудня, Виконавчий комітет Комісії «Справедливість і мир» Європи оприлюднив 7 грудня 2017 р., офіційну заяву під назвою «Транснаціональні корпорації й права людини. На шляху до прийняття юридично-зобов’язуючого документа».

В заяві зазначається, що останніми роками транснаціональні корпорації здобули значну економічну й політичну владу, що передбачає також збільшення відповідальності. У своїй діяльності вони зобов’язані не тільки сплачувати податки, але й дотримуватися всіх людських прав.

Add a comment

Читати далі: «Справедливість і мир» Європи про корпорації та права людини

 

Пандемія міграційного божевілля

Вівторок, 14 листопада 2017, 20:57

transmi0Пояснюючи доцільність і справедливість багатьох старозавітних норм, св. Тома Аквінський аналізує у тому числі і передбачений Законом Мойсея підхід до мігрантів-іноплемінників (S.Th. 2-1,105,3). Цей підхід передбачав чітке розрізнення чужинців. Аквінат наголошує на справедливості таких засад цього підходу як врахування рівня етнічної і культурно-історичної спорідненості, а також характеру міжетнічних взаємин, обмеження прав мігрантів аж до третього покоління (допоки вони належним чином не інтегруються), розмежування можливості приєднання до культу Єдиного Бога (істинну віру може прийняти кожен незалежно від етнічного походження) і надання іноплемінникам громадянських прав, яке відбувалось чи не відбувалось у відповідності до двох попередніх засад. Окремо Тома підкреслює справедливість надання іноплемінникам громадянських прав через їхні заслуги перед ізраїльським народом.

Add a comment

Читати далі: Пандемія міграційного божевілля

   

Сторінка 13 з 91

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/