Головна

Тема номера

«Закриваючи свого носа і рота медичною маскою, не заблокуймо свого серця муром байдужості і злості!» — владика Богдан Дзюрах

Понеділок, 30 березня 2020, 20:21

966d2657f1d97f30Сьогодні багато дискусій ведеться про те, чи і як проводити масові богослужіння, як має уділятися Святе Причастя. Але мені здається, найважливіший іспит для нас сьогодні лежить не в обрядовій чи дисциплінарній площині. На кін поставлено не більше і не менше як нашу віру в Бога, в Його любов, у все те, що становить сутність християнства. Чи ми цього свідомі, чи ні, — саме з цього «предмету» ми здаємо іспит цими днями і тижнями. У теперішніх обставинах наша віра випробовується на автентичність, на міцність, на життєдайність, а тому і на життєздатність.

Батько бідного євангельського юнака, якого мучить від самого дитинства демон (див. Мр. 9, 17–31), шукаючи помочі і порятунку у своїй складній ситуації, в першу чергу звертається до Христових учнів. Так було тоді, в часах земного життя Ісуса, так є тим більше і тепер, коли, не маючи нагоди до фізичної зустрічі з Господом Ісусом, саме до нас, християн, звернені очі багатьох наших сучасників, які відчувають, як їх та їхніх рідних мучать різного роду демони: страху, паніки, зневіри, злості, розпачу і безнадії.

Add a comment

Читати далі: «Закриваючи свого носа і рота медичною маскою, не заблокуймо свого серця муром байдужості і злості!» — владика Богдан Дзюрах

 

«Вірую, поможи моєму невірству!» — проповідь Блаженнішого Святослава у Четверту неділю Великого посту

Понеділок, 30 березня 2020, 11:06

safe_imageТе, що ми сьогодні бачимо як чудо оздоровлення юнака найкраще нам пояснює апостол Павло, кажучи: «Сила Божа проявляється у моїх немочах». Сьогодні Христос відкриває нам межу можливостей людини у різних аспектах її буття. Немов дозволяє людині зрозуміти, що вона не є всемогутньою...

Add a comment

Читати далі: «Вірую, поможи моєму невірству!» — проповідь Блаженнішого Святослава у Четверту неділю Великого посту

 

Папа нагадує, як отримати відпущення гріхів, коли нема можливості висповідатись

П'ятниця, 20 березня 2020, 14:08

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Люди на завершальній стадії життя без капеланів, сім’ї, зачинені вдома без можливості прийти до священика з огляду на карантинні заходи… Під час ранкової проповіді Папа нагадав про щирий жаль, що відпускає гріхи в очікуванні на можливість висповідатися.

VATICAN NEWS

Add a comment

Читати далі: Папа нагадує, як отримати відпущення гріхів, коли нема можливості висповідатись

   

«Християнська солідарність у час коронавірусу змінює форму, але не згасає», ? Глава УГКЦ для «Vatican News»

Середа, 18 березня 2020, 20:07

shevchuk_cnsІнфіковані, люди похилого віку, війна на Донбасі, праця українських жінок в Італії – головні теми інтерв'ю Блаженнішого Святослава для «Vatican News» в часи Covid-19, який викликав надзвичайну ситуацію і в Україні. «Християнська солідарність у час коронавірусу змінює форму, але не згасає», ? запевняє кореспондента «Vatican News» Глава УГКЦ.

Згадуючи молитву Папи Франциска за людей похилого віку під час богослужіння в каплиці дому Санта-Марта, він нагадує, що хворі та люди похилого віку є «в центрі» соціального служіння Церкви і в Україні. Думки Блаженнішого Святослава линуть до населення східних регіонів країни, виснажених шістьма роками війни. Найбільш вразливі та найбільше ризикують, за його словами, саме люди похилого віку, які не мають змоги покинути зону військових дій.

Add a comment

Читати далі: «Християнська солідарність у час коронавірусу змінює форму, але не згасає», ? Глава УГКЦ для «Vatican News»

 

Всеукраїнська рада церков завернулася до українців щодо профілактики поширення коронавірусу

Понеділок, 16 березня 2020, 20:38

ArticleImagesПозачергове засідання ВРЦіРО відбулося 13 березня за участі керівництва Міністерства охорони здоров’я та представників Міністерства культури, молоді та спорту України.

За результатами обговорення можливих профілактичних заходів Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вирішила підготувати спеціальне звернення до громадськості з приводу профілактики поширення коронавірусу та необхідних дій під час карантину в Україні.

Add a comment

Читати далі: Всеукраїнська рада церков завернулася до українців щодо профілактики поширення коронавірусу

   

Сторінка 18 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/