Головна

Тема номера

Християнський табір «Віри, Надії, Любові» очима дітей парафії св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

Субота, 04 липня 2009, 16:52

Інтерв'ю з головними організаторами відпочинку на морі дітей з парохії святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, парохом греко-католицької церкви отцем Ігорем Онишкевичем та пані Орестою Цибрівською.

Думки та враження дітей та автора матеріалу щодо відпочинку на морі.

19 червня 2009 року група дітей, що з парафії святого Миколая на Аскольдовій Могилі, разом з вихователями та отцем-парохом Ігорем Онишкевичем вирушила на відпочинок в Одеську область.

Add a comment

Читати далі: Християнський табір «Віри, Надії, Любові» очима дітей парафії св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 

Християнський табір «Віри, Надії, Любові» очима пароха церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

Субота, 04 липня 2009, 16:21

З 19 червня по 1 липня 39 дітей та 7 вихователів з греко-католицької церкви святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, провели відпочинок на морі у Приморську Татарбунарського району Одеської області. У програмі відпочинку діти взяли участь у двох екскурсіях до міста Вилкове та ознайомилися з визначними місцями Татарбунарського району.

З настоятелем храму отцем Ігорем з'ясовуємо духовний аспект цієї подорожі.

Add a comment

Читати далі: Християнський табір «Віри, Надії, Любові» очима пароха церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 

Щоденник табору «Віри, Надії, Любові»

Субота, 04 липня 2009, 16:10

1 день ( 20 червня )

Перше враження від приїзду просто неймовірне. Протягом чотиригодинної поїздки автобусом від Одеси до Приморська, усі діти думали яким буде літній табір, адже у Приморську досі ніхто не був. І ось ми приїхали та розселилися у дерев'яних хатинах. В одному будиночку розмістились хлопці, а в інших - дівчата та вихователі. Після того як ми розклали речі і ознайомилися з місцевістю, нас запросили на сніданок. Опісля група зібралася у затінку під пишними деревами і отець Ігор Онишкевич провів подячну Службу за гарний приїзд у літній табір.

Add a comment

Читати далі: Щоденник табору «Віри, Надії, Любові»

   

Літо з Богом

Субота, 20 червня 2009, 22:09

19 червня цього року Божого 39 дітей парафії св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі та 7-ро вихователів виїхали на літній відпочинок у Приморське, Одеської обл. Повідомляємо батькам та нашим парафіянам, що наші діти з вихователями щасливо прибули на Чорне море. Дорогою з Одеси до турбази діти споглядали дозрілі пшеничні поля і початок жнив. У повітрі стоїть спека. Add a comment

Читати далі: Літо з Богом

 

Миколая Теплого

Неділя, 24 травня 2009, 00:21

Перенесення мощів св. Миколая

В XI столітті грецька імперія переживала важкий час. Турки спустошували її володіння в Малій Азії, розоряли міста і села, вбивали їх жителів, і супроводжували свої жорстокості зневагою святих храмів, мощей, ікон і книг. Мусульмани робили замах знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом.

Осквернення святинь обурювало не тільки східних, але і західних християн. Особливо побоювалися за мощі святителя Миколая християни в Італії, серед яких було багато греків. Жителі міста Бар, розташованого на березі Адріатичного моря, вирішили врятувати мощі святителя Миколая.

8 травня кораблі повернулися до Бар, і скоро радісна звістка облетіла все місто. Наступного дня, 9 травня, мощі святителя Миколая урочисто перенесли до церкви святого Стефана, що знаходилася недалеко від моря. Через рік була побудована церква на честь святителя Миколая і освячена папою Урбаном II.

Add a comment

Читати далі: Миколая Теплого

   

Сторінка 142 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/