Головна

Тема номера

Святі Отці Церкви про Покаяння

Вівторок, 19 березня 2013, 23:23

Преподобний Єфрем Сирійський: «Оскарження себе самого»: «Не хочу підкорятися, але люблю, щоби мені підкорялися. Не хочу, щоб мене ображали, та ображаю інших. Не люблю, коли мене звинувачують, але часто звинувачую інших. Не хочу слухати критики, проте люблю критикувати. Не хочу прощати, але шукаю прощення. Не прагну розуміти інших, однак домагаюся, щоби мене розуміли. Не хочу виконувати наказів, та люблю їх давати. Мудрий я на те, щоби давати поради, але не на те, щоб їх виконувати. Вказую, що треба робити, а роблю те, що не треба». Add a comment

Читати далі: Святі Отці Церкви про Покаяння

 

Послання Папи-емерита Бенедикта XVI на Великий Піст

Понеділок, 18 березня 2013, 23:18

Віра в любов пробуджує любов: «Ми пізнали й увірували в ту любов, яку Бог до нас має» (1 Ів. 4,16)

Дорогі брати і сестри,

Відзначення Великого Посту в контексті Року Віри надає нам цінну нагоду роздумати над відношенням між вірою і любов’ю: між вірою в Бога – Бога Ісуса Христа – і любов’ю, яка є плодом Святого Духа і яка веде нас шляхом посвячення себе Богові та іншим людям.

Add a comment

Читати далі: Послання Папи-емерита Бенедикта XVI на Великий Піст

 

Що таке піст і як правильно постити?

Субота, 16 березня 2013, 01:43

Цими днями Свята Церква вводить нас у благословенний час Великого посту. Християнська традиція використовує різні назви для визначення цього періоду: Великий піст, Чотиридесятниця, Великодній піст, Строгий піст та інші. Це є особливий час для покаяння, молитви, боротьби з гріховними звичками. Хто як проведе цей піст, так і зможе пережити і відчути торжество і велич Святого Христового Воскресіння.

Add a comment

Читати далі: Що таке піст і як правильно постити?

   

Український Кобзар

Субота, 09 березня 2013, 14:22

199 років тому народився Тарас ШевченкоЩороку 9 березня українці святкують День народження Тараса Григоровича Шевченка, символа Української держави, поета і прозаїка, художника і мислителя.

Тарас Шевченко народився 9 березня 1814 року у с. Моринці (нині Черкаської області) в закріпаченій селянській родині. Рано втративши матір (1823 року), яка померла від тяжкої праці й злиднів, залишивши сиротами шестеро дітей, він з дитинства зазнав багато горя і знущань.

Add a comment

Читати далі: Український Кобзар

 

На березі вавилонських рік

Субота, 02 березня 2013, 22:42

На Утрені в неділю «Про блудного сина» звучить псалом 136, На берегу вавилонських рік, який має ностальгічний зміст і також ностальгічну мелодію і він співаєтся тільки три рази в році (в Неділю Блудного сина, М’ясопусну і Сиропусну Неділю).

Цей псалом був написаний як відповідь чи спомин на конкретний досвід Ізраїльського народу, який жив у Вавилонському полоні (587 р. перед Христом). Йдеться переважно про єврейську еліту людей, інтелектуалів та провідників народу, які після знищення Єрусалиму були вивезені до Вавилону.

Add a comment

Читати далі: На березі вавилонських рік

   

Сторінка 135 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/