Головна

Тема номера

«Крила» Норильського повстання

П'ятниця, 07 червня 2013, 09:57

У 60–ту річницю «повстання духу» його організатори залишаються «неофіційними» героями і «неформальними» лідерами України.

У них не було вибору? Вмирати чи... вмирати. Їм, бандерівцям, прописали насправді не «виправлення» у «трудових таборах», а цілковите знищення. Та не зважаючи ні на що вони обрали життя. І цим своїм вибором спинили доти тріумфальний хід смерті на «шостій частині земної кулі», спричинивши розвал гулагівської системи і надалі — розпад «імперії зла». Це відбулося дивним, якимсь «нематеріальним» чином. І «грізний» КДБ до останнього не міг збагнути — як?

Add a comment

Читати далі: «Крила» Норильського повстання

 

Потрібна нова біографія Андрея Шептицького – історик о. Августин Баб’як

Вівторок, 28 травня 2013, 17:38

Постать митрополита Андрея Шептицького і досі оповита міфами. На початку XX століття він 44 роки очолював Українську греко-католицьку церкву. Пролити світло на історію життя цієї особистості наважився історик-богослов Августин Баб’як з Італії. У Римі він презентував свою книжку «Подвиг Митрополита Андрея Шептицького».

Add a comment

Читати далі: Потрібна нова біографія Андрея Шептицького – історик о. Августин Баб’як

 

Неділя Біла

Субота, 11 травня 2013, 13:34

Томина неділя

Наступна неділя після Христового Воскресення має різні назви. Неділя Томина — від події у святому Євангелії, де говориться про зустріч апостола Томи з воскреслим Христом.

Неділя Антипасхи, що з грецької означає "замість Пасхи", бо для перших християн вона була наче повторенням празника Пасхи. У Щоденнику паломництва Сильвії Аквітанської (IV ст. ) читаємо, що восьмого дня після Христового Воскресення в Єрусалимі були окремі торжества та, що того дня читали святе Євангеліє про навернення апостола Томи.

Add a comment

Читати далі: Неділя Біла

   

«Бути матір'ю священика - це привілей і благородне покликання…» - Блаженніший Святослав

П'ятниця, 10 травня 2013, 21:16

«Зі смиренною вдячністю схиляю голову перед матір'ю кожного священика нашої Церкви. Висловлюю вдячність матері священика передусім за її жертви, за живу віру, – за віру, пронизану любов’ю, яку вона з любов'ю прищепила своєму синові», - пише у Листі до дорогих матерів священиків, які служать в УГКЦ, Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

У цьому листі автор зазначає, що найурочистіший і найбільш натхненний момент, що його може пережити вірний нашої Церкви, – це мати привілей бути на свяченнях молодого юнака та отримати з його рук перше священиче благословення на завершення чину рукоположення. 

Add a comment

Читати далі: «Бути матір'ю священика - це привілей і благородне покликання…» - Блаженніший Святослав

 

Цікаві факти про Великдень

Неділя, 05 травня 2013, 23:05

Христове Воскресіння, як історичний факт, сталося на перший по суботі день, тобто у неділю. Тому християни почали святкувати цей день – неділю.

Для євреїв часів Ісуса число 8 (вісім) символізувало настання нових месіанських часів. Тому часто неділю у старохристиянських текстах називали і восьмим днем тижня, тобто месіанським.

Add a comment

Читати далі: Цікаві факти про Великдень

   

Сторінка 133 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/