Головна

Україна

Єпископська хіротонія владики Йосифа Міляна

Неділя, 21 червня 2009, 23:34

Слава  Ісусу Христу!

Парафіяни церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі щиро вітають рукоположеного єпископа Йосифа Міляна.

Хай Бог веде Вас своєю дорогою правди. Осяює шлях Великого служіння. Дарує лаку і скріплює Віру, Надію та Любов.

P.S. 18 червня 2009 р., у Києві, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, відбулася єпископська хіротонія владики Йосифа Міляна, СУ, Єпископа-помічника Київської архиєпархії УГКЦ. Це було особливе свято.

Add a comment

Читати далі: Єпископська хіротонія владики Йосифа Міляна

 

Не прийшли, а повернулися!

Субота, 20 червня 2009, 11:00


Такими словами можна окреслити подію, яка відбулася у четвер, 18 червня 2009 року, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового у Києві. У цей день було здійснено єпископську хіротонію Владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії. Ці єпископські свячення, які вперше у новітній історії нашої Церкви відбулися у Києві, стали своєрідним містком із подіями, які відбувалися у столиці нашої держави чотириста років тому. Адже саме Київський Митрополит Михайло (Рогоза) ініціював та спільно із Синодом Єпископів Київської Митрополії прийняв рішення про відновлення єдності Української Церкви з Римським Апостольським Престолом, забезпечивши при цьому збереження східної християнської традиції і власної церковної та етно-культурної самобутності.

Add a comment

Читати далі: Не прийшли, а повернулися!

 

Глава УГКЦ взяв участь у Міжнародній конференції «Юридичний вимір в’язничного служіння»

Вівторок, 09 червня 2009, 11:53

6 червня 2009 року у Києві Українська Греко-Католицька Церква у співпраці з Державним департаментом України з питань виконання покарань, Міжнародною католицькою комісією в'язничної душпастирської опіки (ICCPPC) та Християнською міжконфесійною місією тюремного служіння провела Міжнародну конференцію "Юридичний вимір в'язничного служіння". Серед учасників конференції щодо стану законодавства європейських країн для забезпечення гуманізації у пенітенціарній сфері були присутні керівництво Держдепартаменту, члени громадської ради Держдепартаменту, представники пенітенціарного душпастирства європейських країн, члени правління Християнської міжконфесійної місії, юристи.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ взяв участь у Міжнародній конференції «Юридичний вимір в’язничного служіння»

   

«Своїм покликанням я завдячую своїй переслідуваній, зневаженій, а відтак воскреслій Церкві»

Четвер, 21 травня 2009, 19:35

інтерв'ю Владики Святослава (Шевчука) для радіо «Воскресіння» про його хіротонію та майбутнє служіння в Аргентині

У вівторок, 7 квітня 2009 року, у день празника Благовіщення Пресвятої Богородиці, в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові відбулася архиєрейська хіротонія Преосвященного Владики Святослава (Шевчука), Єпископа-помічника єпархії Покрова Пресвятої Марії в Буенос-Айресі. Рішення про призначення отця доктора Святослава Шевчука, ректора Львівської духовної семінарії Святого Духа, Єпископом-помічником єпархії УГКЦ в Аргентині, уділяючи йому титулярний престол Castra di Galba, було оприлюднено одночасно у Ватикані та Україні 14 січня 2009 року.

Чин архиєрейської хіротонії розпочався напередодні, 6 квітня, із архиєрейського найменування. Наступного дня у по вінця наповненому храмі відбулася хіротонія. Для її здійснення до Львова прибули Блаженніший Любомир, Глава Української Греко-Католицької Церкви, Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Іван Юркович, Апостольський Нунцій в Грузії Архиєпископ Клавдіо Гуджеротті, 18 Владик УГКЦ з України та з-закордону, Владики Римо-Католицької Церкви в Україні, священики та миряни. Учасниками спільної молитви були представники обласної і міської влади.

Add a comment

Читати далі: «Своїм покликанням я завдячую своїй переслідуваній, зневаженій, а відтак воскреслій Церкві»

 

ЗМІ і УГКЦ

Середа, 20 травня 2009, 22:32

Німа Церква

Німа ЦеркваМикола Крокош

Автор роздумує над ситуацією, яка складається в середовищі ЗМІ УГКЦ.

Недавно я, передплачуючи пресу на наступний рік, взяв до рук «Каталог видань України» й страшенно зрадів, знайшовши там газету «Католицький вісник». Нарешті, подумав я, керівництво нашої Церкви виправило свою помилку і тепер заснувало видання, яке служитиме голосом найбільшої Східної Католицької Церкви. Однак про всяк випадок вирішив зателефонувати до редакції.

Я був страшенно приголомшений, коли виявилося, що газета з гучним ім'ям, яка всерйоз претендує на те, щоб висвітлювати «життя Католицької Церкви в Україні й світі», є римо-католицьким виданням. Очевидно, що місця для висвітлення життя УГКЦ, вірні якої становлять щонайменше 90 % Католицької Церкви в Україні, там знайдуть не набагато більше, ніж для православних чи лютеран. І не тільки тому, що вважають нас несправжніми католиками другого сорту, а й тому, що хочуть писати передусім про розвиток Римо-Католицької Церкви в Україні.

Add a comment

Читати далі: ЗМІ і УГКЦ

   

Сторінка 117 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/