Головна

Україна

УГКЦ вперше відзначила День пам‘яті абортованих дітей

Вівторок, 02 березня 2010, 15:13

27 лютого в Українській Греко-Католицькій Церкві відзначали День пам‘яті абортованих дітей. Цей захід проходив у рамках Програми протидії абортам в Україні, затвердженої на Сорок шостій сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що проходив 13-14 вересня 2009 року. 

«Наша Церква постійно плекає різні ініціативи, зокрема, у питанні захисту життя від моменту зачаття. Яскравим прикладом плоду діяльності у цьому напрямку є прийняття Синодом «Програми протидії абортам в Україні». Це подія, яка свідчить про входження у новий етап виконання місії служіння життю», ? розповідає п. Степан Дмитришин, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

Add a comment

Читати далі: УГКЦ вперше відзначила День пам‘яті абортованих дітей

 

Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

Неділя, 14 лютого 2010, 02:35

15 лютого 2010 року

Коротка історія

Празник Стрітення засновується на події з життя нашого Спасителя, яку записав святий євангелист Лука (2, 22-40). Закон Мойсея приписував, щоб кожна жінка після народження дитини 40 днів не сміла входити до храму, бо в той час вона вважалася нечистою. Ці 40 днів називалися днями очищення.

Add a comment

Читати далі: Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

 

Церква і нація: у пошуках єдності

Четвер, 04 лютого 2010, 13:24

Нещодавно у Львові під проводом Патріарха Любомира відбулося засідання Синоду Української Греко-Католицької Церкви у якому взяли участь єпископи УГКЦ з України, Європи, США, Канади, Бразилії, Аргентини та Австралії.

І хоч основною темою робочих засідань Синоду були питання євангелізації, цей найвищий церковний орган українських греко-католиків розглянув та ухвалив низку рішень, які стосуються  деяких актуальних проблем суспільного життя нашої країни. Add a comment

Читати далі: Церква і нація: у пошуках єдності

   

Велика Коляда

П'ятниця, 29 січня 2010, 13:46

У неділю 24 січня у церкві Василя Великого відбулась Велика Коляда, яку організував голова молодіжної комісії о.Віталій Марценюк. Ця коляда уже проводиться вдруге і має на меті зібрати всі молодіжні спільноти київської архієпархії для того, щоб разом відсвяткувати Різдво Ісуса Христа.  Варто відмітити, що крім молодіжних спільнот Києва, у святкуванні взяла участь молодь із Фастова, Житомира. Розпочав коляду вітальним словом Владика Йосиф Мілян.

Add a comment

Читати далі: Велика Коляда

 

Йорданське Водосвяття

Понеділок, 18 січня 2010, 11:03

«Сам, отже, чоловіколюбче Царю, прийди й нині

нашестям Святого Духа, освяти воду оцю»

(Чин Великого Водосвяття)

Велике або Йорданське Водосвяття буває тільки два рази в році: в Навечір’я  і на празник Господнього Богоявлення. В Йорданське Водосвяття деякі сміливці на річках роблять оболонку у вигляді Хреста і омиваються цією водою. Обряди  Великого Водосвяття творилися сотнями літ.

Add a comment

Читати далі: Йорданське Водосвяття

   

Сторінка 111 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/