Головна

День Жінок-Мироносиць на Аскольдовій Могилі

Без неї? Ні! Уже ніколи!

Вона – надія і кермо.

Хто питомець святої школи –

Той не піде в гріха ярмо...

В покорі я складаю руки:

Ми поруч у житті йдемо.

Мої тривоги серця звуки,

Мої степи, мої Карпати

І втіху стріч і щем розлуки

Покрий любов’ю Божа мати!

Сьогодні у церкві святого Миколая, що на Аскольдовій могилі,  тепло та радісно. Сьогодні свято Жінок-Мироносець, адже саме жінки – мироносиці принесли вельми важливу звістку світові, про те, що Ісус Христос воскрес із мертвих.

Святу Літургію для дітей служив настоятель храму отець Ігор Онишкевич та отець Роман Небожук. Отець розповів гарну проповідь, наголосивши на тому, що багато людей чимало уваги та часу приділяють телебаченню, яке часто транслює шоу, яке  не несе нічого розумного, а відводить  людей від головного. Священик навів неймовірно цікаву статистику, що людина проводить за своє життя близько 9 років біля телевізора. Натомість він порекомендував звернути увагу на релігійні ЗМІ Радіо

«Марія», «Радіо Воскресіння» та католицький телевізійний телеканал. Адже передачі цих ЗМІ дають чимало духовної поживи.

У часі проповіді парох звернув увагу на ново написану ікону «Жінок мироносиць».

Після Божественної Літургії, отець поділився думкою про цю ікону.

«Наша парафіянка Оксана Авдикович написала чудову ікону «Жінок мироносиць». Ми шукаємо людей митців, які б писали нам ікони для келій. Адже взагалі є дванадцять келій у церкві. І ми хочемо, щоб ці ікони були написані на різну тему. Нам Господь відкрив Оксану з Підволочиська. Вона християнка, греко-католичка, віруюча жінка, має діточок і досить ретельно ставиться до цієї справи».

Отець розповів також про свято Матері. Він наголосив, що це свято має велике значення. Хоча ми не можемо святкувати його як загальнодержавну подію, але ми зобов’язані своїх парафіянок та прихожанок щиро привітати з цим святом. І ось цього року наші парафіяни пожертвували  400 букетів квітів для наших жінок та дівчат. Також чоловіки парафії подбали про те, щоб пригостити наших жінок солодощами».

Після закінчення Богослужіння відбулося миропомазання.

Опісля Оксана Авдикович, автор ікони «Жінки-мироносиці» коротко зупинилась на сюжеті ікони, який розповідає про подію, коли жінки прийшли вшанувати свого Господа, принесли миро, щоб намастити його тіло і побачили чудо. Вони побачили відкочений камінь та гріб з плащаницею і ангела, який сповістив про воскресіння Ісуса.  Думаю, що для усіх християн це - велике чудо та піднесення душі. І віра жінок-мироносиць не була марна. Вона пройшла і до наших часів».

Привітання настоятеля церкви святого Миколая отця Ігоря Онишкевича  з нагоди свята Жінок-Мироносиць.

«Дорогі наші жінки. Життя Жінки не просте і кожна дівчинка, народжена йти дорогою Богородиці. Я бажаю Вам, дорогі жінки, сестри щоб Ви йшли дорогою, як жінки Мироносниці, щоб Ви служили Господу, щоб Ви не мали страху ні перед чим , щоб Ви були великою вірою і прикладом віри, щоб Ви любили нас чоловіків. Ще раз вітаю зі святом. Усього найкращого Вам!»

Матеріал Ігоря Качура, фото Світлани Заяць, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/