Головна

«Святкування Пасхи звільняє від розчарування», ? Глава УГКЦ

«Ми хочемо посвідчити всім українцям саме те, що випливає зі святкування Пасхи ? Христос є Той, що смертю смерть подолав. І той, хто справді святкує Пасху, звільняється від розчарування, отримує надію, а отже, отримує силу любові, яка здатна запропонувати щось конструктивне».

Це сказав Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у пасхальному інтерв'ю «5 каналу», відповідаючи на запитання, як бути справжнім християнином в Україні, коли зростає розчарування, нетерпимість і ненависть, особливо до політичних речей?

На думку Глави Церкви, усі християни в Україні мають одне й те саме завдання, а розчарування є певною мірою ознака втрати віри. Бо той, хто розчаровується, переконаний Блаженніший Святослав, будував своє життя на хибних вартостях, не на тому фундаменті, що потрібно.

«Коли настає якесь випробування, “ілюзія благополуччя” починає руйнуватися… А християнська віра дає можливість будувати життя сучасної людини на твердому фундаменті. Цим фундаментом є Христос. Тому ми сьогодні говоримо про соціальну науку Католицької Церкви і всіх інших Церков. Ми покликані дати новому українському суспільстві християнські засади, на яких можна його будувати, - будувати так, щоб ми завтра в цьому не розчарувалися», ? каже Глава Церкви.

Сьогоднішніх християн турбує, вважає він, що для розв'язання тої чи іншої проблеми використовують насильницькі методи. Це дуже небезпечне явище. Бо насилля ще ніколи нічого не збудувало.

Говорячи про майбутні парламентські вибори, Блаженніший Святослав запевнив, що Церква закликатиме своїх вірних бути свідомими громадянами, тими громадянами, які своїм голосом вибирають власне майбутнє.

«Вибір ? це не якась другорядна річ, бо за той вибір ми потім несемо відповідальність. Розумію, що українці сьогодні трохи втомлені “демократією”, але не робити свого вибору ? це велике зло. Це прояв громадянської незрілості. Ми нікому не вказуватимемо, за кого голосувати, але ми точно закликатимемо своїх людей не продавати свого голосу. Бо той, хто купує голос, апріорі не може нічого доброго збудувати в Україні», ? переконаний Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/