Головна

Куди літом поїдуть відпочивати діти з Аскольдової Могили?

Кожного року настоятель греко-католицької церкви святого Миколая, що на Аскольдовій Могилі, отець Ігор Онишкевич організовує літні  відпочинки для дітей парафії у Карпатах та на морі. Також відбуваються зимові подорожі у Карпати, де діти залюбки катаються на лижах. Ці проекти здійснюються з 1995 року. Важко повірити, але вже17 років поспіль отець Ігор Онишкевич з Божою допомогою знаходить жертводавців та організовує ці незабутні поїздки. Зауважмо, для багатьох дітей саме наша парафія відкрила море.

Минуло лише кілька тижнів від часу, коли діти парафії та діти - Карітас повернулись із лижного відпочинку в Мигово, що у Чернівецькій області,  а отець Ігор вже піднімає наступне важливе питання: куди влітку поїдуть діти з Аскольдової могили - в Карпати чи на море? Діти отримали бланк запитань, у якому слід дати відповіді на питання, пов’язані з відпочинком.

Ми у свою чергу, щоб з’ясувати смаки та вподобання дітей, цікавимось, що для них є пріоритетним: відпочинок на морі чи у Карпати?

Запитання

1.Скільки разів ти вже їздив(їздила) на відпочинок від церкви святого Миколая?

2.Куди ти хтів би(хотіла б) поїхати цього літа: на море чи в Карпати?

3.Чому саме туди ти хочеш поїхати?

4.Чим ти хотів би займатись на відпочинку?

Олександр Бортнічук.

1 ) Точно пригадати не зможу. Здається це була зимова поїздка в Карпати, а точніше в Славське 2008 року. Пам’ятаю,  що гарно відпочили, і  повернувся до дому в гарному настрої. Відтоді мене досить часто брали на літні та зимові відпочинки.

2) Дуже важке питання, адже і там, і там мені хотілося б з радістю відпочивати, але якщо б в цьому році мене взяли на відпочинок я б обрав Карпати.

3)Карпати є дуже різними в різні пори року. Влітку завмирає душа, коли ти бачиш ці  живописні краї зелених і високих лісів. Хотілося б з радістю там знову побувати.

4 )Звичайно це походи в ліс, купання в річці, хотілося  б більше часу проводити з друзями та побувати на цікавих екскурсіях.

Ніна Патрова

1) Вже близько 4 років я їжджу на відпочинки  в Карпати та на море від церкви св.. Миколая, що на Аскольдовій Могилі.

2) Я дуже люблю море та його свіжий бриз, тому якщо мені випаде шанс літом відпочивати з громадою, то я б, звичайно, вибрала море.

3)Я вибрала б море, тому що мені подобається плавати в його соленій воді, загоряти на сонці, а також просто гуляти берегом.

4). Я б хотіла  удосконалити своє вміння плавати та, звичайно, молитися вервечку в дружньому колі.

Олександр Широбоков

1) Я вже з 2010 року їжджу на відпочинок від церкви св. Миколая, і дуже радий, що мені дають таку можливість.

2) Звичайно я хотів би поїхати на море.

3) Море це просто дивовижне місце, де можна гарно провести час зі своїми друзями та парафіяльними дітьми.

4) Я б хотів більше часу спілкуватися з друзями, гуляти, відпочивати та звичайно молитися.

Серафима Махова

1) Тяжко повірити, але вже близько 8 років о. Ігор дарує мені і моїм братам та сестрам  поїздки на море, лижі й Карпати.

2) Я думаю, що краще було б поїхати  літом в Карпати. 

3) По – перше, це просто дивовижне місце для відпочинку, по – друге, воно загартовує нас дітей, а так взагалі дуже цікаво знаходитися біля гір та річок.

4) Я б хотіла гуляти в лісі, їсти смачну ожину, збирати гарні квіти і просто співати пісні, тому що природа надихає на гарний настрій.

Андрій Мосягін

1) Від церкви св. Миколая, що на Аскольдовій Могилі, я вже їжджу 5 років, і точно впевнений, що ці подорожі мене багато навчили.

2) Це тільки море. Я думаю, що там сподобається відпочивати всім дітям нашої громади.

3) Мені там подобається, тому що там можна гарно поплавати, а той, хто не вміє, може навчитися.  Також дуже гарно на морі спілкування з дітьми.

4) Я б хотів більше спілкуватися з друзями, плавати в морі, та вчитися тому, що може стати мені у пригоді.

Матеріал зібрав та опрацював Ігор Качур, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/