Головна

Парафіяльний хор «Аскольд» у Коломиї

 З милості Божої, вже вкотре відбулась поїздка хору «Аскольд» до м. Коломиї. На празник Преображення Господнього, ми мали чудову нагоду разом зі священиками відслужити дві Божественні Літургії.

З самого ранку, на території майбутнього етнографічного музею народної архітектури та побуту Покуття та Гуцульщини відбулась святкова Літургія, де по завершенні відбулось освячення плодів. На ці урочистості нас радо запросив директор КП Зодчий, меценат і просто добрий християнин п.Іван Озарук. Після цього, на запрошення о. Івана Остафійчука, відбулась урочиста Літургія у храмі св. Архистратига Михаїла за участю хору.

На цьому святкування не завершились, оскільки саме цього дня Коломия святкувала своє 770 річчя з дня першої літописної згадки.

 Урочистості з нагоди свята розпочалися на центральній сцені перед міською Ратушею з виступу муніципального оркестру народних інструментів "Гуцулія", акторів Коломийського драматичного театру, народного аматорського ансамблю танцю "Покуття". Всіх присутніх благословив Преосвященний Владика Микола Сімкайло та Преосвященний Владика Іоан. З вітальними словами до коломиян звернулися голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич, міський голова Ігор Слюзар

 Наступного дня наша мандрівка продовжилась до Гошівського монастиря. За Божим провидінням, на території монастиря ми зустрілись з ієромонахом Володимиром та о. Василем Поточнякам, нашими душпастирями, які часто і радо відвідують наш храм на Аскольдові могилі. На території монастиря ми мали нагоду приступити та поклонитися часточці Хреста Господнього, а також помолитись та приступити до Чудотворної ікони Божої Матері Гошівської.

Під вечір хор прибув до м. Борислава. У неділю на запрошення отця-доктора декана Бориславського Романа Василіва, ми мали нагоду разом зі священником о.Петром Підлубним співслужити на божественній літургії у храмі св.Анни (Волянка), а опісля – спів служити Літургію в м.Трускавці у церкві Покрови Пресвятої Богородиці.

На вечір нас запросили до Борислава виступити на концерті, приуроченому храмовому празнику Преображення Господнього, а також 20-річчю Дня Незалежності України.

Наприкінці дня, на запрошення о.Романа Василіва та його сина д-р богослов’я Павла Василіва ми відвідали Паломницький Центр, який знаходиться при храмі Св.Анни (Борислав).

Хочеться поділитися враженнями та написати декілька слів про сам центр:

 10 березня цього року, Святіший Отець Венедикт XVI уділив особливе Апостольське благословення всім прочанам та парафіянам Паломницького центру Св. Анни міста Борислав. Це означає, що кожен прочанин, який відбуде паломництво до Центру св. Анни через молитву отримає благословення Святішого Отця.

В місті Бориславі на Львівщині знаходиться храм Святої Анни. Він внесений до списку паломницьких центрів Української Греко-Католицької Церкви. Серед відомих вже центрів таких як Зарваниця, Страдч, Гошів, паломницький центр Непорочного зачаття Богородиці від святої Анни у Бориславі багатий культом святих, яких є більше як триста. Мощі розміщено у спеціальних мощовиках, які виставлені в церкві. На даний момент кожен прочанин може приїхати та поклонитись мощам дванадцяти апостолів, частичкам Чесного та Животворящого хреста Господнього та хреста на якому було розп’ято апостола Андрія Первозванного.  В храмі також знаходяться мощі: Апостола первомученика Стефана; Пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Івана; священномученика Климентія папи Римського, св. Миколая Чудотворця, св. Венедикта Нурсійського, покровителя Європи, св. Іларія Піктавійського, св. Шарбеля, св. Антонія Падевського, св. Валентина, св. Атаназія Олександрійського, св. Василія Великого, св. Григорія Богослова, св. Григорія з Ніси, св. Августина, св. Томи Аквінського, св. Максима Ісповідника, св. Івана Дамаскина, св. Катерини Олександрійської, св. Варвари, цілитилів Пантелеймона, Димитрія та інших святих. Серед монаших чинів представлено св. Франциска з Асижу і трьох францішкан; св. Івана дон Боско і трьох салезіан; св. Павла від Хреста і 15 пасіоністів; Св. Терезу від Дитятка Ісуса, св. Терезу Авільську і ще 22 кармелітів; отця Піо і 23 капуцинів, 6 святих лікарів чину Піарів; св. Альфонса Ліугорі та кардинала Ньюмена чину отців редемптористів та багато інших святих, санктуарії яких встановлено біля бічних престолів. Перелік мощів святих постійно зростає. Найближчим часом очікується виставлення для поклоніння та молитов іменних святих – святих чиї імена ми носимо, такі як Миколй Чудотворець, св. Тарасій, св. Анастасія, святі Віра, Надія, Любов та їх мати Софія та багато інших.

Щиро дякуємо о.Ігореві Онишкевичу за матеріальну підтримку, о.Івану Остафічуку та меценату п.Івану Озаруку, настоятелям храмів св. Анни (м.Борислав) та Покрови Пресвятої Богородиці (м.Трускавець) отцеві д-р Роману Василіву, д-р Павлу Василіву, отцеві  Володимиру Бондарчуку, а також усім людям які більшої чи меншою мірою спричинились до цієї незабутньої подорожі.

У статті використано матеріали з сайту: http://www.cerkvasviatyh-boryslav.org.ua/

Тарас Папка для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/