Головна

Особливий день для кожного з нас…

Сьогодні, шостого березня, на Аскольдовій могилі був один з найважливіших днів не тільки для  парафіян церкви, але також і для усіх патріотів нашої держави. Напередодні в церкві святого Миколая була проведена панахида з дня смерті Романа Шухевича, головного командира УПА, голову Проводу ОУН.

В неділю, після дитячої Божественної Літургії, урочисто був проведений концерт з цієї нагоди. Крім того, у цей день випала неділя прощення і завтра вже розпочинається Великий піст.

Цього дня Богослужіння для дітей провів отець Анатолій Тесля. У проповіді він закцентував на важливості Великого посту. Отець наголосив, що важливіше очищуватися не тільки тілесно, не споживаючи м’яса, але і духовно, не дивлячись телевізор, не споживаючи алкоголю, відмовившись від куріння, особливо для ти, у кого це є певною спокусою.

Після Богослужіння відбулася молитва прощення, на якій парафіяни змогли духовно попросити вибачення у інших, а також духовно пробачити іншим за вчинену образу. Ця молитва відіграє в житті важливу роль для нас, адже як рідко ми наважуємося попросити прощення у інших людей, супроти яких згрішили. Слушними та мудрими у цьому зв’язку видаються слова отця Анатолія, який зауважив, що прощення притаманне великим та праведним людям, а тримати образу – це риса слабких та байдужих людей.

Одразу ж після молитви відбувся невеликий концерт, на якому урочисто згадували та величали нашого героя –  генерала – хорунжого Романа Шухевича. Під час Другої світової війни він героїчно боровся за визволення України та за незалежність нашої держави.

Діти, під керівництвом Лесі Потіцької, з великим захопленням заспівали повстанські пісні, які пройняли серце кожної людини. Крім того, під час концерту парафіяни мали змогу слухати церковний хор, який також прилучився до виступу. У цей день на честь славного патріота Романа Шухевича лунали чудові вірші. Також присутні змогли дізнатися багато цікавих фактів з життя Романа Шухевича -  головного командира УПА, голову Проводу ОУН.

Після виступу отець Ігор Онишкевич подякував усім дітям, хору та наголосив, що скоро відбудеться Тарасова Ніч.

Матеріал та фото Олега Качура, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/