Головна

Аскольдова коляда в Лук’янівській в’язниці

21 січня 2011 року за ініціативи та участі отця-настоятеля храму святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі та волонтерів з числа парафіян відбувся візит милосердя до жінок, що перебувають у слідчому ізоляторі Лук'янівської в'язниці у місті Києві. Активно допомагав організації візиту та безпосередньо брав участь у заході отець Костянтин Пантелей, що на регулярній основі провадить тюремну службу в Лук'янівській в'язниці

Камери, де проживають ув'язнені жінки і адміністративні приміщення в'язниці були освячені йорданською святою водою і молитвою. З пожертвувань парафіян для 200 ув'язнених жінок було приготовано подарункові набори з харчових продуктів та продуктів гігієни. На пам'ять жінки отримали образки та церковні календарі. Службою благодійної допомоги жінкам в ув'язненні та їхнім покинутим дітям у парафії церкви святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі вже 16 років завідує пані Марта Бліхар, яка і цього разу опікувалася різдвяними подарунками для жінок. Молитовне і музичне привітання ув'язненим жінкам несли у коляді волонтери з церковного хору «Аскольд».

Словом Божим зверталися отці і миряни до згорьованих сердець, несучи їм вістку про любов, мир і надію на майбутнє краще життя, яке через молитву і покуту ми можемо вимолити у Бога, чиї ласки безмежні. Серця жінок та дівчат відкривалися на світло Божого Слова: була радість і вдячність, в багатьох на очах стояли сльози. Сподіватимемося, що ті зернини духовності проростуть у серцях і незабаром даватимуть добрий плід через навернення заблудлих душ до Істинної і Живої віри Христової.

Підготувала Ольга Максименко для «Оранти»

Державна пенітенціарна служба України на час Різдвяних свят надала особливе сприяння служінню Церкви для ув’язнених і засуджених. Водохреща – апогей цих святкувань.

Свято Богоявлення віддавна звалося також Просвіченням, празником світел і святими світлами, бо Ісус прийшов, щоб усіх просвітити. «Народ, який сидів у темноті, побачив велике світло. Тим, що сиділи в країні й тіні смерти, зійшло їм світло» — читаємо у святому Євангелії від Мт. 4, 16. Люди, що за різних обставин опинилися в неволі, знаходяться у глибокій духовній потребі. Саме тому у часі Свята Богогявлення відбулося традиційне привітання в’язнів. 21 січня 2011 року парох-настоятель храму Св. Миколая  Чудотворця на Аскольдовій Могилі отець Ігор Онишкевич, волонтери Ольга Максименко, Антоніна Гриців, Марта Бліхар та Анна Кручай відвідали жінок Київського СІЗО з йорданською водою. Поруч з привітанням та освяченням приміщень також було передано речі індивідуального вжитку для потребуючих жінок. У короткому слові о. Ігор нагадував ув’язненим про силу Таїнства Хрещення, яку треба віднаходити знову і знову у Святому Покаянні. В той сам час ієрей Костянтин Пантелей відвідав хворих у санчастині установи.

22 січня у Прилуцькій виховній колонії капелан о. Роман Пушка здійснив Чин Великого освячення води та поблагословив житлові приміщення й кімнати для побачень з близькими вихованців.

Увесь цикл Різдвяних свят став часом інтенсивного служіння для ув’язнених з вертепними виставами та зі співом колядок у багатьох пенітенціарних установах.

Департамент інформації УГКЦ.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/