Головна

«АСКОЛЬДІВ ГЛАС» ЗНОВУ ВІТАЄ НАС

18 грудня 2010 р. Б. відбудеться VІ Фестиваль-конкурс духовної пісні «Аскольдів глас». Цього року конкурс буде присвячений знаменній події -- 20-літтю створення парафії Святого Миколая на Аскольдовій могилі. Таким чином, цього разу фестиваль покликаний уславити щасливу подію двадцятилітньої давності, коли гнана і переслідувана впродовж тривалих років Українська Греко-Католицька Церква здобула в Україні, в її столиці одну із найдавніших християнських святинь -- храм на могилі царя Аскольда, українського володаря, що першим приніс в Україну-Русь світло Христової віри. Саме тому девізом фестивалю стане гасло цьогорічного святкування ювілею -- «Українське християнство крізь віки».

Створений 2007 року з ініціативи отця-настоятеля Ігоря Онишкевича, за три роки фестиваль «Аскольдів глас» набув популярності в Україні та Києві, даючи можливість все більшій кількості творчих людей донести своє мистецтво до народу. Справді, постать царя Аскольда незбагненним чином не тільки надихає на творчість учасників фестивалю, але й об’єднує навколо спільної праці з організації заходу зовсім різних людей: поетів, композиторів, виконавців, видавців, бізнесменів, журналістів та інших людей доброї волі, що так чи інакше допомагають фестивалю відбутися.

Цього року конкурс духовної та патріотичної пісні відбудеться між сольними виконавцями. Заявки на участь у ньому вже подали 14 учасників, серед яких кияни, гості з Івано-Франківщини, Львівщини. Віковий спектр учасників також доволі широкий – від 14 до 45-ти років.

Крім учасників конкурсу, на сцені фестивалю виступатиме церковний хор парафії Святого Миколая на Аскольдовій могилі «Аскольд» під керівництвом Володимира Гринькова.

Солідний рівень фестивалю, безперечно, забезпечують високодостойні члени мистецького журі, які оцінюватимуть не тільки музичний і виконавський рівні творів, але і їхню поетичну вартість. До журі «Аскольдового гласу» цього разу увійдуть: поет Іван Малкович, заслужена артистка України, співачка і композитор Леся Горова, виконавчий секретар Пасторально-місійного відділу УГКЦ – о. Василь Поточняк та ін.

ЗАПРОШУЄМО всіх охочих розділити разом із учасниками «Аскольдового гласу» свято нашої парафії, свято духовної пісні.

VІ Фестиваль-конкурс духовної пісні «Аскольдів глас» розпочнеться о 17.00 в актовому залі Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова, вул. Пирогова, 9. Квиток-перепустка – значок фестивалю. З питань допомоги організації фестивалю та ін. звертатися до його організаторів:

(066) 447 80 99 – Катерина Чаплик (заступник голови оргкомітету),

(066) 255 67 85 – Надія Кучерява.

@ukr.net

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/