Головна

Синод не лише аналізував стан міграції, але й працював над програмою відповіді Церкви, – Владика Йосиф (Мілян)


У Дзеркальному залі Львівського Національного університету ім. Івана Франка 24 вересня 2010 року відбулась дискусія на тему «Перспективи євродіалогу у міграційній сфері: участь Церкви». Нею завершилася 10-денна німецько-українська програма вивчення досвіду міграції, яку спільно з німецькими колегами фонду Реновабіс, ініціювала і провела Комісія у справах мігрантів УГКЦ.

«Мета підсумкової панельної дискусії – обговорити досвід, набутий нашими німецькими колегами, визначити напрямки подальшої співпраці, поглибити євродіалог між Україною та країнами ЄС, до яких власне й виїжджає багато українців», – зазначив на початку розмови Григорій Селещук, голова Комісії у справах мігрантів. Унікальна можливість спілкування під час зустрічі дозволила фахівцям обмінятися думками щодо багатьох питань, які провокує непросте сьогодення. У ході бесіди було озвучено також позицію Церкви стосовно явища міграції.

Модератором заходу був Андрій Васькович, президент «Карітас України», організації, яка давно працює в міграційній ділянці, провадить серйозну аналітичну роботу, покликану виявити потреби і можливості українців, які перебувають тут, виїжджають звідси чи повертаються сюди. Андрій Васькович зазначив, що зараз у світі існує понад 190 млн. мігрантів. За даними «Карітасу», українська ситуація вимірюється чотирма з половиною мільйонами осіб, які покинули межі рідної землі.

Проблема міграції – головна тема цьогорічного Синоду Єпископів УГКЦ. Виступаючи перед учасниками дискусії, Владика Йосиф (Мілян), Керівник Пасторально-місійного відділу Української Греко-Католицької Церкви, зазначив: «Синод не лише аналізував стан справи, але й працював над програмою відповіді Церкви на українські міграційні процеси. Як відомо, міграційний рух належить до тих феноменів, що супроводжує людство від самого початку його існування. Коли ж мова йде про особливість проявів цього руху сьогодні, то треба в першу чергу відзначити його масовість. Передбачити розвиток міграційного руху надто важко або взагалі неможливо, оскільки існують різні його причини. Однак, щоб він не вийшов з-під контролю, багато державних та наукових інституцій різних країн, а передовсім Католицька Церква обрали стратегію постійного моніторингу та супровід мігрантів через духовний провід й соціальне служіння».

Нагадаємо, мета діяльності Комісії УГКЦ у справах мігрантів – бути каталізатором турботи Церкви про мігрантів, пам'ятаючи слова Ісуса Христа: «Я був чужинцем, і ви мене прийняли» (Мт. 25:35).

Департамент інформації УГКЦ

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/