Головна

Четвертий день дитячого табору «Канікули з Богом» у Карпатах

Цей день залишиться в пам’яті вірян сумною подією – сьогодні прощалися з дорогим ієромонахом Василем Вороновським. Але віримо, що милий мільйонам сердець священик відійшов у світле місце, по нагороду за своє подвижницьке життя. Участь у поминальній Літургії прийняв також і наш парох о. Ігор Онишкевич.

Проте, відсутність духовного провідника табору була щедро компенсована гостем монастиря Сестер Милосердя і нашим сусідом на кілька днів – владикою Ігорем Возняком. У маленькій затишній капличці наш ранок почався Літургією, яку провадив владика. Ще більше урочистості така подія мала тому, що саме сьогодні владика відмічає свій день уродин. По закінченню Служби Божої наші діти привітали іменинника гарними місцевими квітами, листівкою із петриківським розписом, роботою рук однієї із виховательок табору – пані Ганни Шостак, та гучним щирим «Многая літа». Поза священичими справами, владика виявився дуже цікавим співрозмовником і навіть очолив вчорашню ранкову руханку – його спортивній підготовці могли б позаздрити навіть най підтягнутіші хлопці нашого табору.

Також сьогодні нарешті вступив у дію навчальний процес табору під назвою «У пошуках духовних скарбів», протягом цього тижня будемо розмовляти про цінні скарби віри, що здобуваємо для неба – Святу Літургію і молитву. Окрім катехизму, дітки також мають уроки хорового співу та петриківського розпису.

Є час на молитву, є час на навчання, а як же ж без активного відпочинку? Сьогодні весело проводили час на річці – водичка як для гірської була досить теплою, а зверху добре догрівало сонечко. Продовжуємо збирати скарби.

Світлана Заяць, катехит, вихователь табору, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/