Головна

Посвячення крипти Аскольда

15 липня на Аскольдовій могилі зібралося багато парафіян церкви святого Микола Чудотворця, щоб взяти молитовну участь у посвяченні крипти Аскольда. У цей день була відслужена Архієрейська Божественна Літургія. Богослужіння у церкві святого Миколая очолив владика Йосиф Мілян, йому спів служили парох церкви святого Миколая – Ігор Онишкевич та інші священнослужителі УГКЦ.

Владика Йосиф Мілян виголосив духовне слово до віруючих:

«Спершу варто сказати, що усі ми є віруючими, тому нам завжди слід не тільки приймати до серця Слово Боже, але і також голосити про Бога наскільки це можливо.

Щоб держава була твердою та багатою, то на першому місці повинен бути Бог та церква. Людина повинна зростати та  будуватись на духовних засадах, Біблії».

Після Богослужіння відбулося освячення води. Отець Ігор Онишкевич у духовному слові зосередив увагу парафіян на становленні Аскольдової могили, а також і крипти Аскольда. Парох також подякував жертводавцям Володимиру і Ірині, а також і художникам та всім, які долучилися до цієї праці.

Також на Богослужінні були високі гості з Київської міської Ради, а саме Руслан Кухаренко та інші.

Опісля було урочисто розрізано стрічку, після чого до крипти Аскольда зайшли священнослужителі та парафіяни. Після молитви, владика Йосиф Мілян урочисто посвятив уже розписану крипту Аскольда. Священнослужитель також окропив свяченою водою і вірних парафіян.

Святковий день закінчився трапезою для усіх присутніх у церкві.

Матеріал та фото Олега Качура, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/