Головна

З Богом у серці

Дорогі парафіяни, дорогі помічники парафіяльної служби милосердя!

Наша парафіяльна служба «Карітас-Печерськ» вже багато років допомагає ув‘язненим жінкам та їхнім покинутим дітям. Стараннями пані Марти Бліхар, пані Ганни та других волонтерів, ми несемо Христове Євангеліє тим, хто так цього потребує, тим, хто усвідомив свою провину і прагне навернутися до Христа.

Вашій увазі пропонуємо листи жінок з місць позбавлення волі. Ці листи є свідченням їхніх духовних потреб, обмеженого світу та важкого життя їхніх дітей.

Хочу зазначити, на сьогодні ми листуємось з усіма жінками, які відгукнулись на наші звернення і надали адреси проживання своїх дітей. Продуктову допомогу надаємо саме покинутим дітям, з якими налагодили зв'язок, про що повідомляємо матері. Також продуктову допомогу надаємо жінкам, які не покладають зусиль – вишивають, малюють ікони, в‘язуть, шиють, дописують у нашу газету, творять вірші, оповідання, а свої молитви сладають, як подяку за роботу нашої служби милосердя. Усі інші прохання про продуктову допомогу також не відхиляються. Для нас важливі ваші волонтерські старання, а саме допомога медикаментами. Кожне прохання про допомогу ліками, пітверджене рецептом санітарної частини установи, ми приймаємо і намагаємось якомога швидше зібрати необхідні медикаменти. Це особливе наше служіння – допомогти ув‘язненим жінкам ліками. Я вітаю на цьому служінні, нову волонтерку – лікаря, пані Людмилу, яка знайшла для нас мережу соціальних аптек де можна придбати за помірною ціною ліки.

Вітаючи медиків у день їхнього професійного свята молюся Духом Святим, щоб прийшли до нас лікарі, які звернули б свою увагу на цю потребу і хотіли служити ув‘язненим жінкам та їхнім дітям. У тюремних лікарських установах як правило немає ліків, операції, які нагально потрібні, часто відкладаються, жінки-інфаліди немають необхідного лікарства. Попри усі наші життєві труднощі ми християни не можемо забувати про тих хто перебуває у місцях позбавлення волі. Маємо допомагати та сприяти їхньому наверненню до сім‘ї, до дитини, до Христа.

Прочитайте ці листи. Якщо маєте бажання спілкуватись, чи хоч чимось допомогти цим жінкам, зверніться до керівника парафіяльної служби тюремного служіння пані Марти.

З молитвою і заступництвом усіх Святих Українського народу благає Господа священик Ігор.

 

Слава Иисусу Христу

Здравствуйте отец Игорь пишет Вам сестра Светлана Я недавно отправляла Вам письмо и выписку врача вы наверное уже получили и высылала фото сына Я Вас очень прошу  вышлете мне его назад оно у меня одно  то фото!

отец Игорь вот новые у меня стихи решила написать Вам послушайте Вам они очень понравятся!

Вера, Надежда, Любовь

Взошла зоря на небосводе

Явилась жизнь негаснущей звездой

Виденье любви – наш путь к свободе

Надежда с Верой дарит нам покой.

Сияние любви нам Мать открыла

Воспитывала нас в терпении у своей груди

И сколько слез ночами пролила

В молитве к Богу о спасении души.

И в той ночной святой молитве

У Бога мудрости, спасения испрашивала для меня

Не пожалела бы своей ты жизни

И сердце мне свое ты отдала

На подвиг матери взираем с восхищением

И радуемся о величине ее души

О мама, ты перенесла все трудности  с терпением

На Бога уповала в Надежде, Вере и Любви.

Дорогой о. Игорь вот такой я сочинила стих. Я думаю, Вам тоже он очень понравится. На этом я буду прощаться,  пишите.  Я очень рада буду вашим письмам. Напишите пожалуйста сможете вы помочь моему сыну?

Храни Вас Господь Бог

Сув. к Вам Света 04.05.2010

 

Слава Иисусу Христу

Здравствуйте отец Игорь пишет Вам сестра Светлана.

Я в начале мая получила от Вас письмо Вы попросили, чтоб я выслала Вам подтверждение врача за переливание крови Я Вам выслала Вы спрашивали за деток моих Я Вам выслала фото ребенка и адрес Я Вас очень прошу вышлете мне то фото назад оно у меня одно Я очень переживаю что бы не где не потерялось.

И ответьте мне на то письмо получили вы его,  Сув. к Вам Света 19.05.2010

 

Добрий день! Слава Ісусу Христу!

Дорогий отець Ігор,  Брати, Сестри! Отримала Вашого листа, у мене не було межи радості, мені хотілося кудись бігти, щось робити і плакала і сміялась.

Боже я не знаю, як Вас дякувати, увесь вечір я читала молитви, так і заснула – так було мені легко. Ранком на роботі, всім жінкам розповідала, що є Бог і Він чує наші молитви і допомагає нам і нашім дітям.

Отець Ігор, допоможіть мені з телефонною карточкою, вишліть, як можна. Хочу подзвонити до сина в інтернат, дізнатися, як він там був на випускному вечері, чи сподобався костюм. Я, думаю, скільки там було радості. Сину писала за Вас, хотіла щоб він пішов до Вас вчитися. Він писав, що згодний. Але він не знає, як це зробити.

Сестри у мене все йде своєю чередою робота, робота, 29 травня день народження, немала не якого настрою. Уже минуло 2 роки, а по переду ще 6 років, як подумаю становиться не пособі, але я тримаюсь.

Отець Ігор, Брати, Сестри, велике спасибі.

Сестра Галина.

 

Добрий день о. Ігор Онишкевич!

Посилку від Вас я отримав, за яку Вам велике спасибі. Всі речі дійшли в цілості та збереженні. За продукти – спасибі, а за речі – окрема подяка. Костюм підійшов, як на мене шитий. Туфлі теж підійшли, якраз мій розмір, ніби з мене мірку знімали. Сорочка трішки великувата, але не біда. Костюм буде на випускний вечір. Тепер до випускного я вже готовий . Ще раз - велике Вам спасибі.

Нехай Бог  Вас береже за Вашу доброту.

Тільки мені цікаво, звідки Ви дізналися про мене і про те, що мені треба з речей.

Коли можете, напишіть мені листа, я буду чекати з великим нетерпінням.

Дякую, дякую і ще багато разів вдячний Вам.

Дяченко  Андрій

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/