Головна

Суботня подорож дітей парохії святого Миколая

П’ятого червня, у суботу, діти з Аскольдової могили мали змогу вирушити у подорож за межі нашої столиці. Поїздку організував парох церкви святого Миколая отець Ігор Онишкевич.

О дванадцятій годині з Аскольдової могили вирушив мікроавтобус, який прямував у місто Васильків. Разом з дітьми також їхав ї екскурсовод – пані Тетяна, яка докладно розповідала про кожну споруду, церкву, повз яку ми  проїжджали. Свій відпочинок наша спільнота розпочала з молитви, що є певним обов’язком у кожних подібних поїздках.

У місті Васильків ми відвідали аж три храми. Перша церква, яка особливо запам’яталася усім, носить ім’я святого Рівно – Апостольного Великого князя Володимира. Храм був достатньо просторий і водночас затишний. Діти поставили свічки у церкві та помолились кожний у своєму наміренні. Також на згадку зробили декілька фотографій та рушили у іншу церкву цього міста.

Це був собор преподобних Антонія і Феодосія. Діти також помолились у цьому храмі. Біля собору збудовано чудовий колодязь, тому усі попили смачної джерельної води.

Третя церква була особлива для усіх, адже вона називається церквою святого Миколая, так, як і наш храм на Аскольдовій могилі. Тут було затишно і дуже цікаво. Діти покуштували просфори з цієї церкви.

Поїздка продовжувалась і ми вирушили у село Мар’янівку. Тут відвідали музей Івана Семеновича Козловського - відомого українського співака, який народився у цьому селі. У музеї були представлені цікав речі Івана Семеновича. Ліжко на якому спав він та його батьки, одяг в якому він виступав у театрі. В цьому музеї було представлено різні старовинні речі з села Мар’янівка. Також нам розповіли цікаві факти з життя Івана Семеновича. Усім присутнім було дуже цікаво. Екскурсовод розказав у декількох словах про побут та звичаї сільських людей тих років.

Найбільше, що запам’яталося з біографії співака – це його довге життя, адже народився він у 1990 році, а помер у 1993. І у 90 річному віці він співав, все життя присвятив цьому мистецтву. Цікаві були і його дитячі роки. Він не любив вчитися, а любив, за його словами «слухати спів верб». І коли його запитували, як він навчився так гарно співати, він казав, що «прислухався до верб». Він любив природу. Гарно розмовляв російською мовою, адже багато років працював у Москві. Але коли приїжджав до свого рідного села казав до чиновників, які звертались російською мовою до нього, я українець, спілкуйтесь зі мною по-українськи. Він збудував у селі музичну школу, він любив дітей, і вбачав у кожному талант. Хоча довгий час він жив та працював у Москві, але заповів поховати себе у рідній Мар’янівці. Заповіт великого співака виконали його земляки. І ми мали нагоду постояти біля його могили та вклонитись цьому великому українцеві.

Для дітей також було організувано перекуску на природі.

З веселим настроєм та щирою усмішкою діти повертались до Києва на Аскольдову могилу. В автобусі молилися, співали християнських пісень.

Усі діти щиро вдячні вихователям: пані Оресті Цибрівській, Марії Бортнічук, Анні Онисько-Кострові, Руслані Дмитровській та отцю Ігорю Онишкевичу за те, що організували поїздку та піклувались про дітей протягом усього відпочинку.

Матеріал Олега Качура, фото Ігоря Качура, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/