Головна

Представлення розпису куполу храму святого Миколая громадськості

29 травня на Аскольдовій Могилі зібралося чимало людей, адже сьогодні було офіційно представлено розписаний купол храму святого Миколая.

В цей день були присутні високі гості: Журавський Віталій Станіславович, заступник голови Київської міської державної адміністрації – начальник Головного управління освіти і науки, Руслан Кухаренко, начальник головного управління охорони культурної спадщини КМДА, та владика УГКЦ  Йосиф Мілян.

О третій годині розпочалась урочиста церемонія: спершу промову мали Віталій Журавський та Руслан Кухаренко. Опісля було перерізано святкову стрічку.

Також відбулась Богослужіння, яке служив владика Йосиф Мілян  під супровід хору «Аніма».

Повчальною видалась проповідь владики:
«Кожного дня ми вітаємось, кажучи: «Привіт», «Добрий день», «Як справи?», але у ці слова ми не закладаємо ніякого значення і не чекаємо щирої відповіді. Нам слід зрозуміти, що потрібно щиро спілкуватися з рідними та близькими, адже від цього залежить і наше щире спілкування з Богом. Нам потрібно навчати наших дітей молитви, адже молитва – це діалог з Богом. Тому прислухаймося до наших слів і стараймося щиро відповідати на кожне запитання та слово рідної людини».

Сьогоднішній святковий день був відзнятий багатьма телеканалами, завдяки яким про розпис нашої церкви дізнаються багато людей зі всієї України.

Слід зауважити, що завдячуючи нашому пароху відбулась ця знакова подія у житті релігійної громади святого Миколая.

Матеріал та фото Олега Качура, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/