Головна

Проща до св. Софії «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці»

13 травня 2010 р. виповнилось п’ять років щомісячній прощі до св. Софії. Духовним поштовхом для спільної молитви на Софійському майдані стала могутня всенародна молитва на майдані Незалежності в 2004 році. Цей мирянський рух проходить під гаслом «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці».

Кожного 13 числа (у день Фатімських об’явлень) о 13.00, у будні – о 19.00 вірні УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ (МП), РКЦ збираються біля Софії Київської, щоб молитись за єдність Церков, за мир і злагоду в Україні.

Софійський собор є серцем Києва і всієї України, символом єдності. Цей собор давно чекає, щоб в його стінах християни Київської традиції у спільному поклонінні вознесли хвалу Господу.

Учасники прощі вважають, єдність між церквами, яка була за Володимирового хрещення, допоможе утверджувати Віру Христову в нашому народі і сприятиме його духовному оздоровленню.

На відзначення 5-річчя молитовного руху зібралися миряни і священики з різних міст і сіл України. На підтримку цієї мирянської ініціативи відбулися виступи ансамблю духовної музики з Івано-Франківська «Аве Марія», хору «Слов’янка» зі Львова та театру «Пам’ять» з Києва.

Визначним цей день був ще й тому, що віруючих різних конфесій об’єднало святкування Воскресіння Господнього. Своїм Воскресінням і Вознесінням Ісус Христос подає нам надію на спільне небесне майбутнє, але запорукою цього має бути єдність віруючих на землі. Справжня ж єдність не можлива без взаємної християнської любові.

Виявом такої любові був спільний молебен до Божої Матері, живе спілкування між вірними різних конфесій, концерт духовної музики, театральна вистава з історії боротьби за Незалежність України.

Родина Пушкарів-Багазіїв.

Наша проща Київська – не земна,

Як неопалимая купина.

Кожен місяць возгоряється сила –

Мати Божа нас благословила

І замилувалася сама.

 

Мрія Господа – обійми братів,

Галични, киян, східняків.

Коли б вірні всі в Україні

Стали, як прочани, єдині,

То би Дух в народі ожив.

 

Чуєте? Страждаючий Спас

Просить милосердя у нас.

Щоби православний і католик

Не ворогували ніколи,

Щоб єдине стадо Він пас.

 

Наша проща – це духовний Тавор,

Господа святий омофор

Вірим, фрески давньої Софії

Оживуть колись в літургії,

Разом всі прийдемо в Собор!

Матеріал Олени Пушкар, фото Михайла Германюка, спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/