Головна

Світлу звістку Христового воскресіння несли для нужденних, літніх, немічних …

WhatsApp_Image_2020-04-20_at_20.44.29У День Світлого Празника Воскресіння Христового, з благословення пароха церкви Св. Миколая Мир Лікійського на Аскольдовій Могилі - о. Ігоря Онишкевича, разом з капеланом Ради Лицарів Колумба (Рада князя Аскольда #15802) - о. Анатолієм Теслею та сестрою Орестою Редькою, ми завантажили Великодні кошики зібрані на гроші жертводавців Храму та розвезли нашим парафіянам, що через різні хвороби, обставини, не мають, в більшості випадків, фізичної можливості вийти за межі квартири.

У часі карантину, наголосив в одній із недавніх проповідей Блаженніший Святослав, завдання християнина полягає не тільки в тому, щоб забезпечити рідних, а й також в необхідності згадати й подбати про немічних людей, які особливо потребують допомоги. Протягом дня, ми відвідали близько 18-ти осіб, що мешкають в різних районах столиці.

На початку привезли дарунок від сина матусі - пані Ганни з Печерську, яка віддала найдорожче - свого сина, що загинув на сході захищаючи Україну. Син не забув про маму і передав через нас пасхальний дарунок. Люди сприймали наш прихід з великою радістю. Коли вже приїхали до пані Руслани Безпальчої зателефонував політв'язень з Теремків пан Михайло Якубівський та щиро подякував за той почастунок, що принесла йому дружина пані Людмила. «Щиро Вам дякую за турботу, - схвильовано сказав чоловік, - такі несподівані гостинці отримав чи не вперше в житті». Тішилася дарункам з домашніми продуктами і учасниця війни на сході, старший солдат збройних сил України - Ірина Готун. Сьогодні пані Ірина також зателефонувала і щиро подякувала за дуже смачну паску! Звісно, всі наші парафіяни до яких ми заходили, вітали, найбільше були зворушені увагою. Багатьох жінок, що є прикутими до ліжка, отець Анатолій встиг причастити.

Не приховували радості й ті, які виходили нам назустріч! Вже чекав біля свого будинку на нас Верховний отаман та президент культурної спадщини Українського козацтва - пан Юрій Руголь. В красивому капелюсі, з сивою бородою, біля воріт творчої майстерні, зустрічав нас харизматичний художник пан Володимир Кальненко. Вітаючи худорлявого, енергійного митця, очі в якого горять новими ідеями, якось не вірилось, що пан Володимир розміняв дев'ятий десяток. Всі люди до яких ми навідались цієї Неділі, були безмежно щасливі, що їх люблять та про них пам'ятають...

Олександр Пастухов, спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/