Головна

Церква оприлюднила свої надходження

Громада храму св. Миколая на Аскольдовій Могилі відзвітувала про пожертви парафіян

Церква св. Миколая відзвітувала про свої надходження і опублікувала список потреб, на які пішли пожертви. Разом з тим церква подякувала своїм благодійникам за допомогу, яка надходила від початку 2009 року.

За інформацією церкви, кошти витратили переважно на дарунки дітям-сиротам, на ікони, розпис церкви та інші потреби релігійної громади. Серед благодійників малозабезпечена родина Литвинчуків, молодіжний та дитячий вертепи, відомий політик і меценат Василь Бартків, який офірував кошти на написання Ікони Гошівської Богородиці.

«Не всі жертводавці подали свої імена, але всіх знає наш Господь. За кожного благодійник, знаного і незнаного молимось і згадуємо на кожному богослужінні», сказав настоятель церкви от. Ігор Онишкевич.

 

Оприлюднено пожертви директора департаменту закупівель Міноборони

Оприлюднено відомості про благодійні пожертви директора Департаменту державних закупівель та ресурсного забезпечення міністерства оборони Василя Бартківа. Такі відомості є у звіті церкви св. Миколая на Аскольдовій могилі про надходження від пожертв благодійників. Василь Бартків офірував кошти на написання Ікони Гошівської Богородиці, - третього чудотворного образу в церкві.

Василь Бартків заявив ІА «Оранта», що не прагне афішування й розголосу, бо не хоче зробити на добрій справі собі рекламу. За його словами, публікація відомостей про пожертви здійснена з ініціатива релігійної громади.

«Взагалі такі речі, дії, що стосуються духовного покликання, я і сам би не став і не рекомендую нікому рекламувати. Це поклик душі. Мені приємно, що зараз тут у Києві знаходитиметься частинка святої гори з Гошева у вигляді образу Гошівської Богородиці. Звісно, це приємно і мені, і парафіянам церкви св. Миколая», пояснив Василь Бартків.

Василь Бартків вважає себе парафіянином церкви св. Миколая, хоч відвідує її, за його словами, не часто.

«Для мене особисто істина, це віра у Всевишнього», - каже політик.

Матеріал: Оксани Михайлової, інформаційної агенції «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/