Головна

«Релігія антихриста – це братерство людей без батьківства Бога» – є.Фултон Шін

82256801-2400x1200У розмові 72 роки тому єпископ Фултон Шін виявився далекосяжним, як пророки давніх часів.

“Ми в кінці Християнства”, – архієпископ Фултон Шін сказав під час бесіди в 1947 р. Ясно пояснивши, що він не має на увазі християнство чи Церкву. Він сказав: “Християнство – це економічне, політичне, соціальне життя, натхнене християнськими принципами. Християнство закінчується – ми бачили, як воно помирає. Подивіться на симптоми: розпад сім’ї, розлучення, аборт, аморальність, загальна нечесність”.

“Чому так мало тих, хто усвідомлює серйозність сучасної кризи?

Частково тому, що люди не хочуть вірити, що наші часи є тяжкими, частково через занадто велике самообвинувачення, а головним чином тому, що вони не мають стандартів поза самих себе, за якими можна оцінювати свій час … Тільки ті, хто живуть вірою дійсно знають, що відбувається у світі. Великі маси без віри не усвідомлюють руйнівних процесів, що тривають».

Звичайно, це виглядає, як чергові “страшилки” таблоїдів, але Ной готувався до потопу за 120 років до його настання, а люди не повірили. Як сказав наш Господь: Бо як у дні перед потопом, вони їли та пили, виходили заміж і одружувалися, аж до того дня, коли Ной увійшов до ковчега, і вони не знали, поки не настав потоп; так буде і прихід Сина Людського” (Матвія 24: 38-39).

Шін замислювався, чи готові ми побачити знаки часу, оскільки ми усунули основні принципи, замінили їх припущенням, що людина не має (1) “жодної іншої функції в житті, крім виробляти та набувати багатство” (2) та  ідеєю, що людина, природно, є доброю і “не має потреби, щоб Бог рятував її від провини. Люди продовжують думати, що прогрес відбуватиметься автоматично завдяки науці, освіті та еволюції, яка одного дня зробить людину богом», і (3) причина цієї ідеї не в тому, щоб розкрити «сенс і мету життя», а саме – порятунок душі, але лише розробка нових технічних досягнень, щоб зробити на цій землі Град людський та витіснити Град Божий».

Хіба технологія, просуваючись із запаморочливою швидкістю, не вимагає покори більшої частини людства?

Шін зазначив, що знаки часу виявляють, що ми “безумовно наприкінці нерелігійної епохи цивілізації, яка розглядала релігію як додаток до життя, благочестивий зайвий, моральний збудник для особистості, швидку допомогу, яка піклувалася про уламки суспільного порядку до тих пір, поки наука не усунула саму потребу у цій допомозі. Закічнується цивілізація, яка закликала до Бога мовчазного партнера, який не мав нічого говорити про те, як слід вести справи”.

Тоді великий єпископ сказав щось, що спочатку здається шокуючим: “Нова ера, в яку ми вступаємо, – це те, що можна назвати релігійною фазою людської історії”.

Але він відразу уточнив, що це не означає, що люди будуть “навертатися до Бога”. Швидше вони відійдуть від байдужості до пристрасті. Боротьба ведеться «за душі людей … Конфлікт майбутнього відбувається між абсолютом, який є Богочоловіком, і абсолютом, який є людиною богом; Бог, який став людиною, і людина, яка робить себе Богом; брати в Христі та товариші по антихристу».

Шін продовжує описувати антихриста: “його релігія буде братерством без батьківства Бога, він обдурить навіть обраних”.

Єпископ також пригадав пророцтво Богоматері з Фатіми про те, що Росія розповсюджуватиме свої помилки (комунізм), якщо світ не дотримуватиметься настанов Богоматері.

Але «Бог не дозволить неправді стати вічною. Революція, розпад, хаос повинні нагадувати, що наше мислення було неправильним, а наші мрії – нечестивими. Моральна правда підтверджується руїною. Хаос нашого часу – це найсильніший негативний аргумент, який коли-небудь може бути висунутий для утвердження християнства… Розпад після відмови від Бога таким чином стає тріумфом смислу, підтвердженням мети… Неприємності – це вираження Божого осуду зла. Катастрофа виявляє, що зло само себе долає, адже

Ми не можемо відвернутися від Бога, не заподіявши шкоди собі».

Шін пояснив ще одну причину, чому має прийти криза – «щоб запобігти помилковій ідентифікації Церкви та світу». Наш Господь хотів, щоб його послідовники відрізнялися: Коли б ви зо світу були, то своє світ любив би. А що ви не зо світу, але Я вас зо світу обрав, тому світ вас ненавидить. (Івана 15:19)

З тривогою преподобний розмірковував, що «посередництво та компроміс характеризують життя багатьох християн. Багато хто читає ті ж романи, що й сучасні язичники, виховують своїх дітей таким же безбожним способом, слухають тих самих коментаторів, які не мають іншого стандарту, ніж судити сьогодні по вчорашньому і завтра по сьогоднішньому дням, дозволяють язичницькі практики, такі як розлучення та повторний шлюб. Шін згадує католицьких лідерів,  які рекомендують комуністів до Конгресу або католицьких письменників, які приймають президентства в організаціях комуністичного фронту, щоб вселити тоталітарні ідеї у кіно. Більше немає конфлікту та опозиції, які повинні нас характеризувати.

Ми впливаємо на світ менше, ніж світ впливає на нас».

«Зло повинно прийти, щоб відкинути, зневажати, ненавидіти, переслідувати нас, і тоді ми підтвердимо свої вірність та стан, на чиєму боці ми стоїмо. Як проявляються сильні та слабкі дерева, якщо не дме вітер? Наша кількість дійсно зменшиться, але наша якість зросте. Тоді будуть перевірені слова нашого Учителя: хто не збирає зі мною, той розкидає ». (Матвія 12:30)

Добрий єпископ зауважив – пам’ятайте, це був 1947 р. – «Сім’я, що розпадається одним розлученням на два шлюби в 35 великих містах США, п’ятьма розлученнями – на кожні шість шлюбів у Лос-Анджелесі” є вироком християнській цивілізації. Приходить час, коли Церква не може мати інших слів для плачучої жінки, ніж слова Христа на шляху до Голгофи: Не плачте наді Мною; але плачте над собою та своїми дітьми». (Лука 23:28)

Протягом століть у Церкви були свої Страсні п’ятниці, але завжди і великодні неділі, «бо Ісус пообіцяв, що ворота пекла не подолають. І ось я з вами всі дні, аж до кінця світу. “(Матвія 28:20)

“Тепер люди виявляють, що їхні нещастя, війни та революції збільшуються в прямому співвідношенні і пропорційно до зневаги християнства” .

Як і давні пророки, Шін твердо вірив, даючи практичні рекомендації корисні, як і для 1947 року та і для цих днів.

По-перше, християни “повинні усвідомити, що кризовий момент – це не час відчаю, а можливості. Чим більше ми можемо передбачити приреченість, тим більше можемо уникнути її. Як тільки ми визнаємо, що перебуваємо під Божественним Гнівом, тим більше ми отримуємо право на Божественне Милосердя. Через голод блудний син сказав: “Я встану і піду до батька”. Сама дисципліна Бога створює надію. Злодій праворуч прийшов до Бога вже в хвилину смерті. Християнин знаходить підґрунтя для оптимізму в найбільш ретельному песимізмі, адже його Великдень відбувається протягом трьох днів від Страсної п’ятниці ”.

“Одним із сюрпризів небес буде побачити, скільки святих повстало серед хаосу, війни та революції”. Він вказує на велику кількість людей, що стояли перед престолом Божим, і визначив, що “це ті, хто пережив час великих страждань; вони вимили свої шати і зробили їх білими в крові Агнця ». (Об’явлення 7:14)

Шін сказав усім католикам, євреям і протестантам, «що світ закликає вас до героїчних зусиль. Католикам слід розпалити свою віру, повісити розп’яття у своїх домівках, щоб нагадати собі, що ми також повинні нести хрест, збирати сім’ю разом щовечора, щоб читати Розарій, що через спільну молитву може бути заступництво за світ; ходити на щоденну месу, щоб дух любові та жертовності окроплював наш бізнес, соціальне життя та наші обов’язки. Більш героїчні душі можуть щодня проводити Святу годину, особливо в парафіях, які усвідомлюють потреби молитов зцілення».

“Сили зла об’єднані; сили добра розділені. Ми, можливо, не зможемо зустрітись в одному храмі, – але ми можемо зустрітися на колінах”.

National Catholic Register

Джерело: https://www.rodyna.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/