Головна

Храмове свято над Дніпром

2013460615 липня, у свято Положення чесної ризи Пресвятої Владичиці нашої  Богородиці у Влахерні, – храмовий празник нижньої каплиці на Аскольдовій Могилі. Саме у цей день 4 роки тому її було освячено та відкрито після реставрації за допомоги архітектора Юрія Бородкіна. А минулоріч відбулося освячення хреста в память 1150 років Хрещення киівського князя Аскольда іменем Миколай /866/ та встановлення його на бані нової каплиці. Це його голубі вогні вночі видно з Дніпра та лівого берега столиці!

Традиційно, святкову літургію разом з настоятелем УГКЦ  Св. Миколая Чудотворця відслужили запрошені священики. Очолив Божественну Літургію о. Василь Чудійович – канцлер Київської Архиєпархії, о. Олександр Приліп іеромонах настоятель студитського монастиря в  Обухові та прес-секретар Київської Архиєпархії, адміністратор УГКЦ Св. Бориса та Гліба на Позняках о. Андрій Боднарук й диякон Олександр Соколовський.

Чимало людей полюбили цю капличку на березі Дніпра: парк, дерева, тиша і чудовий краєвид на Патріарший собор Воскресіння Христового! Щонеділі у цій каплиці парафіяни церкви св. Миколая Чудотворця разом з дияконом Олександром Соколовським моляться Акафіст до ікони Матері Божої Гошівської, писаної в Гошівському монастирі та освяченої владикою Софроном Мудрим.

З початку відновлення цією каплицею ревно опікувалася уже спочила у Бозі парафіянка нашого храму на Аскольдовій Могилі, очільниця спільноти молільників за Україну в Софії Київській Людмила Лісобей. Саме вона домовлялася за образи, що сьогодні прикрашають стіни каплиці, організовувала чергування та прибирання цього малого храму. 13 січня цього року вона відійшла по вічну нагороду. У пам’ять про Людмилу сьогодні після Літургії освятили хоругви, які ще вона замовляла, та відкрили їй пам’ятну дошку. Було чимало людей, які добре знали нашу Людмилу, завжди добру, веселу, покірну.

«Вона молиться разом з нами і попросила рясний дощ щоб підживив квіти посаджені біля каплиці, бо завжди просила зробити полив квітів, бо вони є частинкою раю на землі. - розповів парох, о. Ігор Онишкевич. То ж і Ви приходьте сюди на молитву щонеділі з 9до 17 години, а у будень посадіть свою квітку раю та миру»

Закінчилося храмове свято каплиці окропленням вірян святою водою та частуванням за спільним столом.

Для Оранти Слава Станіславівська

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/