Головна

Катехитична школа Аскольдової Могили

WP_20151003_033Щоосені, у часі початку навчального року, розпочинає свою роботу парафіяльна катехитична школа. Цього річ ця праця духовного зросту парафіяльних дітей, батьків, катехитів розпочалась 3 жовтня молебнем до пресвятої Богородиці і спільною молитвою у парафіяльному родинному колі за мир в Україні. Це було перше і виїзне зібрання катехитичної недільної школи Аскольдової Могили на навчання. Наука поєднана з чудовим відпочинком в с. Круглик поблизу озера. Уже продовж двох років це чудове затишне місце стає місцем зустрічі парафіян на природі, яка радо вітає нас синявою озера, свіжістю лісу та мальовничими заплавами.

Минулого року на цьому місці ми збирались усією катехитичною школою: діти, батьки, катехити, усі разом розпочинали катехитичний навчальний рік. Прикро, але цього разу, багато хто не побажав долучитись до спільного виїзду на природу і такого відкритого виїзного зібрання, дуже мало родин погодилось на таке спільне відкриття катехитичного року. Але той хто був має що пригадати, розказати і передати і сто відсотків не жалкує.

Прекрасний, живописний куточок Київщини завше радо приймає наших дітей з родинами. За традицією, коштом катехитичного фонду організований обідній стіл: юшка рибна ,куліш з салом та традиційний шашлик. Цієї смачної трапези вистачило всім, адже готувались частувати понад 50 людей. Звісно, продукти не пропали,  роздали парафіянам.

WP_20151003_019Найголовніше, що діти добре відпочили, пізнали один одного ще краще. Катехити парафії провели засідання катехитичної Ради. Затвердили створений катехитично-оздоровчий фонд, який поповнюється десятиною із недільних пожертв Божественної Літургії для дітей та особистих внесків катехитів і парафіян. Фонд зберігається на депозиті в ОЩАДБАНКУ. Створено план навчання, затверджено катехитичні групи дітей, обговорено катехизацію для батьків. Приємно, що катихити прислухаються до думок нової голови катехитичної Ради с. Меланії. Постановили проводити збори катихитів раз в два місяць для молитви, взаємодопомоги і спілкування. Відкриття окремої сторінки в facebook, та налагодження нового рівня комунікації та інформування парафіян.

Сестра Меланія щиро дякувала всім за участь у підготовці та відпочинку, особливо п. Мирославі за її старання в організації цього чудового спілкування.

Парох Ігор митрофорний протопресвітер для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/