Головна

Великоднє послання та благословення "Urbi et Orbi" Папи Венедикта XVI

Після Святої Літургії Вселенський Архиєрей Венедикт XVI звернувся з традиційним пасхальним посланням. «Дорогі брати й сестри з Риму та усього світу! Від щирого серця складаю вам усім пасхальне поздоровлення словами святого Августина: "Resurrectio Domini, spes nostra - Господнє Воскресіння - це наша надія"», - розпочав Святіший Отець. Папа зазначив, що ця подія дає нам відповідь на запитання про те, що є після смерті. Ми, християни, можемо з впевненістю відповісти, що вона не має останнього слова, і що наприкінці тріумфуватиме Життя. «Ісус воскрес не для того, щоб пам'ять про Нього жила у серцях учнів, але для того, щоб Самому жити у нас, і у Ньому можемо втішатись радістю вічного життя», - зазначив Венедикт XVI.

Звіщення про Христове Воскресіння освітлює найтемніші закутки світу, в якому ми живемо, а серед них Папа підкреслив матеріалізм та нігілізм, які дивляться на світ очима, які не в змозі вийти поза чуттєве, а тому впадають у відчай порожнечі людського буття. Без Воскреслого Христа надії людини залишалися б ілюзією, однак, саме сьогодні на цілий світ звіщається радість загального оновлення.

Далі Венедикт XVI пригадав, що з нагоди Року святого Павла ми не раз мали нагоду роздумувати над досвідом зустрічі Апостола Народів з Воскреслим Ісусом, яка його повністю перемінила.

Однак, хоч смерть вже не має влади над людиною, вів далі Папа, залишаються ще численні сліди її панування. Хоч Христос вирвав коріння зла, однак, потребує людей, які в кожній епосі та в кожному місці допомагатимуть Йому утверджувати перемогу Його ж зброєю, а це - справедливість, правда, милосердя, прощення та любов. Саме цього Венедикт XVI бажав Африці, нещодавно відвідавши Камерун та Анголу, і це буде також його посланням під час відвідин Святої Землі у травні, поширюючи його на увесь Близький Схід та цілий світ.

«Воскресіння Ісуса - це наша надія! Це сьогодні з радістю проголошує Церква: звіщає надію, яку Бог вчинив міцною і непереможною, воскрешаючи Ісуса Христа із мертвих; передає надію, яку носить у серці і хоче з усіма розділити, у кожному місці, а особливо там, де християни терплять переслідування з приводу віри та їхніх зусиль на захист справедливості і миру; передає надію, здатну породити відвагу до творення добра, також і передовсім тоді, коли це коштує», - мовив Венедикт XVI, зазначаючи, що Церква сьогодні запрошує до радості.

За матеріалами: http://www.radiovaticana.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/