Головна

«ЄС може існувати без України, але Європа не може, бо буде неповна»

«Українці прагнуть посісти в Європі чільне місце як християнський народ», - сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у інтерв’ю польському виданню «В мережі». «Україна усвідомлює сьогодні свою європейську ідентичність, своє місце в сім'ї європейських народів», – зазначив він.

«Коли ми говоримо про європейську свідомість України, то маємо на увазі передусім певні внутрішні процеси, що відбуваються в нашій країні, – наголосив Предстоятель УГКЦ. – Адже іскрою, яка викликала Революцію гідності, було рішення президента Януковича не підписувати угоду про Асоціацію з Європейським Союзом».

Сьогодні, за словами Глави УГКЦ, Україна бореться за свою європейську ідентичність, за незалежність, за право бути собою. У цьому контексті розглядається й питання можливого входження в майбутньому до Європейського Союзу.

Багато іноземців, що відвідують Україну, відзначають, що люди в нас готові віддавати життя за ті справжні європейські цінності, за які самі європейці вже не хочуть сьогодні воювати й навіть забувають про них. Ми переконані, зазначив Блаженніший Святослав, що християнська Україна «може стати певним викликом для пробудження секуляризованої Європи». «Україна відкидає фальшиві цінності у вигляді гендерної ідеології, хоч це могло б бути перешкодою для приєднання до Європейського Союзу. «Але Євросоюз – це ще не Європа, – зауважив Предстоятель УГКЦ. – ЄС може існувати без України, але Європа не може існувати без України, бо буде неповна».

Блаженніший Святослав підкреслив, що УГКЦ «завжди була Церквою свого народу і завжди була зі своїм народом». «У час, коли наша Вітчизна є об'єктом агресії з боку військ сусідньої держави, – сказав він, – коли точиться війна і щоденно гинуть українські солдати та цивільне населення, ясна річ, ми зі своїм народом. Греко-Католицька Церква завжди була для нашого народу вчителькою, хранителькою, провідником і голосом правди. Тож коли ми стали жертвою несправедливої агресії, то мусимо про це відверто, щиро й голосно говорити, звертаючись особливо до міжнародної громадської думки».

Департамент інформації УГКЦ

http://news.ugcc.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/