Головна

Педагог - свідок надії і справедливості

Двадцять восьмого березня цього року були  проведені реколекії  на тему, яка є дуже актуальною: «Педагог сьогодні свідок надії і справедливості».  Катехетична наука була зорганізована за допомогою Центру академічного душпастирства  КА УГКЦ – голова отець Максим Рябуха, Комісії у справах освіти і виховання УГКЦ, голова якої є Христофора Бурштин  та Катехетичною школою на Аскольдовій могилі, координатор – сестра Філомена Чворсюк.

У цьому заході взяло участь близько тридцяти педагогів: вихователів, вчителів та викладачів. Реколекції є особливо актуальними, адже професія педагог в силу багатьох обставин стає складнішою. Для педагога надзвичайно важливим ж донести до учня не лише знання, але й віру, любов, розуміння та  відчуття. Саме тоді педагог є очікуваним та люблячим для учнів.

Над цими актуальними питаннями роздумував у своїх лекціях отець Віталій Храбатий.  Реколектант достукався до сердець слухачів своїми аргументованими прикладами і зміг донести здавалося б дуже прості, одначе надзвичайно глибокі істини.

О.Віталій зауважив: «Ми – педагоги повинні повсякчас давати молоді  надію. Але щоб цю надію донести до сердець, нам необхідно зустрітися з Христом, іншої можливості немає.  Не можна дати життя, якщо я не зустрів життя.  Педагог є тим самим апостолом Воскресіння. Адже вести за собою означає мати чітку мету. І кожний знає, що усі наші знання, які необхідні людині не вичерпується тільки тими дисциплінами, в яких ми є фахівцями. Це є тільки частина. Кожна дисципліна є тим ключем, яким можна накрутити годинник, щоб він ішов».

Отець Віталій Храбатий прочитав першу лекцію, присвячену темі нашої науки. Учасники реколекційних занять досить активно обговорювали тему зустрічі у перервах за кавою. Також відбувся спільний обід. А згодом – круглий стіл, за яким проходило ближче знайомство учасників реколекційних занять.

Далі за планом - учасники розділилися і мали змогу працювати в більш тісному колі – в групах, після чого кожна група презентувала себе.

Наприкінці реколекцій було підведено підсумок надзвичайно плідного дня. Учасники отримали благословення від отців і мали змогу обмінятися контактами для подальшої спільної праці, для подальшого вдосконалення своєї професії педагога.

Матеріал та фото Олега Качура, для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/