Головна

Звернення учасників Ініціативної групи «Першого грудня» до зарубіжних колег

Дорогі колеги!

До вас звертаються члени Ініціативної групи «Перше грудня» – громадські та релігійні діячі, науковці, правозахисники, представники освітніх та літературно-мистецьких кіл, що стоять на позиціях духовного демократичного відродження України. Ми є неурядовою організацією, не належимо до політичних партій і не представляємо органи влади України.

Звернутися до вас спонукають нас трагічні події в нашій країні.

Вже майже рік сусідня держава Росія веде неоголошену криваву війну проти України. Порушивши статут ООН і ряд міжнародних угод і брутально застосувавши військову силу, Росія здійснила акт агресії, анексувавши невід’ємну частину України – Автономну республіку Крим і вдерлася у східні області України, надаючи військову допомогу терористичним формуванням сепаратистів. Понад п’ять тисяч мирних жителів убито, знищені промислові підприємства, житлові будинки та транспортна інфраструктура, зруйновані лікарні, дитячі садки і освітні заклади, що призвело до масштабної гуманітарної катастрофи на Донбасі. Більше мільйона мешканців Донбасу стали переселенцями.

Проросійські бойовики та їх російські хазяї відзначилися такими жахливими злочинами, як знищення пасажирського літака малазійських авіаліній у небі Донбасу, розстріл мирних мешканців – літніх людей, жінок і дітей –у Волновасі, Донецьку та в Маріуполі.

В окупованих районах панують беззаконня, насильство і пограбування, порушуються права людини та фундаментальні свободи, послідовно знищується національне життя українців та кримських татар, піддаються репресіям священики і віряни української православної, української греко-католицької, римо-католицької і протестантських церков.

Російські агресори принесли на мирну українську землю вогонь, кров, смерть. Їхня неприховувана мета – знищення незалежної української держави, поневолення українського народу, покарання мільйонів українських громадян за бажання інтегруватися в Європейський Союз, сповідувати демократичні, духовні і правові цінності Заходу.

Шановні колеги!

Звертаємось до вас із закликом не залишатися байдужими до подій в Україні. Зрозумійте, що Росія, керована Путіним, перетворюється на агресивно-терористичну тоталітарну країну, яка відверто сповідує імперські цілі.

Те, що відбувається на кордонах України – не громадянська війна, не внутрішній локальний конфлікт, а війна за майбутнє Європи. Борючись з російським агресором, українські воїни захищають не лише свою землю, але й цінності євро-атлантичної цивілізації, право народів обирати демократичний європейський шлях розвитку.

Якщо Україна програє цю війну, наступними жертвами російської агресії стануть країни Балтії, центральної і південної частини Європи.

Сподіваємось на ваше розуміння і підтримку України у будь-якій формі – заяв, маніфестацій, закликів до урядів ваших країн, моральної і матеріальної допомоги. Будемо вдячні, якщо ви поінформуєте ваших колег щодо питань, піднятих у зверненні та дасте нам відповідь.

Від імені і за дорученням

Ініціативної групи “Першого грудня”

черговий головуючий

почесний президент Національного університету “Києво-Могилянська академія”

В’ячеслав Брюховецький

http://1-12.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/