Головна

Допомагаймо захисникам нашої вітчизни

Дорогі друзі, брати і сестри християни, хочу прозвітувати Вам про волонтерську роботу  Греко-католицької громади Церкви СВ. Миколая на Аскольдовій могилі.

З жовтня місяця ми надаємо допомогу нашим воїнам на Сході України. Спочатку до нас, через Олену Нагорну звернулися бійці, що вийшли з-під Ілловайська і знаходилися у вишкільному таборі біля Броварів, готуючись знову повернутися на війну. Хлопці фактично не мали нічого, бо деякі, що виходили  з оточення залишилися   фактично навіть без одягу, не те, що без зброї, в прямому розумінні « голодні і босі».

Отож парафія Церкви Св. Миколая, за сприяння і Благословення О.Ігора Онишкевича,  (волонтерська група в складі : Роксоляни Хмари, Марії  Бабюк, Петра та Оксани Галуг) зібрали та закупили для хлопців 10 пухових спальників на суму 4800грн,  та  харчів на суму:  1760 грн. А також за гроші, які передала громада Церкви Василіян, що на Львіввській площі,  було закуплено тактичні ремені, 10шт, рюкзаки і два б/у планшети для завантаження військових карт.

З листопада місяця до нас звернулися по допомогу бійці батальйону ОУН під керівництвом Миколи Коханівського, які брали благословення у нашій Церкві. І з того часу ми опікуємося цим батальйоном https://www.youtube.com/watch?v=WBzi9jF0h50 Волонтерська група Церкви Св. Миколая на Аскольдовій могилі  з того часу і по сьогодні зібрала і передала  Борису Гуменюку, заступнику командира батальйону ОУН, гуманітарну допомогу на суму: 59350 (п’ятдесят дев’ять тисяч триста п’ятдесят гривень).

Окрім того ми (Роксоляна Хмара та Марія Бабюк) зібрали і передали для  лікування двох поранених батальйону (Андрія Пастушенка  та Винниченка Олександра) суму, в розмірі 3400 (три тисячі чотириста гривень), відвідавши їх у лікарні.

Всі наші благодійні акції підтверджені з боку уповноважених бійців письмовими звітами про одержання відповідної допомоги, де вказано: в якій сумі отримано допомогу,  коли, і від кого.

Нині батальйон ОУН налічує біля триста бійців, сто п’ятдесят з яких постійно перебувають на передовій в с. Піски Донецької області.

Нещодавно ми також передали  на передову малюнки дітей милосердя, зроблені їхніми руками обереги,  а також сплетені ними теплі шкарпетки для наших вояків.

Війна триває і воїни постійно потребують нашої уваги і підтримки. Тому ми дякуємо насамперед Богові, що дав змогу нам збирати і передавати допомогу нашим воїнам,  Отцю Ігорю, який Благословляє цю збірку. Ми також дякуємо   і низько вклоняємося всім нашим  парафіянам Церкви Св. Миколая на Аскольдовій Могилі, хто допомагав і продовжує допомагати  захисникам України.

Без Вас, дорогі брати і сестри, наші вояки були б беззахисними перед лицем ворога, московського окупанта, який, втративши  совість і страх Божий, вбиває, калічить і мордує наших дітей, матерів і батьків, безжалісно поливаючи нашу землю  невинною кров’ю.

З Богом до Перемоги!

08.03.2015 року

З повагою і вдячністю, голова волонтерської групи Роксоляна Хмара для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/