Головна

Катехитично-недільна школа

Протягом 20-ти років функціонує Катехитично-недільна школа при храмі св. Миколая Чудотвоця на Аскольдовій Могилі. Вже з самого початку, незважаючи на труднощі, пов’язані з приміщенням, діти різної вікової категорії приходили для того, (як вони це пояснюють) щоб почути про Бога. Праця, яка ведеться для дітей та молоді в школі, є дуже важливою у вихованні не тільки духовно-моральному, патріотичному аспектах, але й цілісно-особистісному.

Сьогодні катехитична праця здійснюється не тільки Сестрами Служебницями, як раніше, але й з участю 16-ти катехитів, вишколених за сприянням пароха о. Ігоря Онишкевича: Світлана Заяць, Ореста Цебрівська, Аня Онишкевич, Оксана Ясніцька, Оксана Сенчук, Ірина Макар, Руслана Дмитровська, Катерина Чаплик, Надія Кучерява, Ірина Василик, Любов Михайлюк, Марія та Василилина Томишинець, Анастасія Заверуха і Сестри Служебниці с. Філомена Чворсюк і с. Христосфора Буштин.

Така системна робота має свої позитивні показники, тому що в різних формах, численними методами і засобами виконується місія для прослави нашого Господа. Так, наприклад, сьогодні відбувається навчання і виховання дітей усіх вікових категорій, включно з молоддю та з батьками:

- катехиза для дошкільнят (15-20 осіб),

- для дітей, які готуються до Першої Св. Сповіді та урочистого св. Причастя (більше 30-ти осіб);

- для дітей, які вже приступали до св. Сповіді (15 ос.);

- для підлітків та молоді (20-25);

- для батьків;

- для дітей з неповних або малозабезпечених родин – спільноти «Дітей Милосердя»;

- для хору «Аскольдів Глас»;

Щодо форм, то, крім стандартних щонедільних занять, періодично організувуються конкурси квітів, малюнків, писанок; фестивалі і хорові виступи; різдв’яні вертепи; ярмарки; змагання з шахматного турніру; різні тематичні святкування; акції допомоги бідним, ув’язненим і військовим. Усвідомлення того, що кожен є великим Божим даром, катехити радо передають правди христовоі віри. Молимось, щоб Милосердний та Люблячий Господь благословив своїх слуг та кожну українську родину.

сестра Філомена ( ССНДМ), «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/