Головна

Виноград з кісточками (26 вересня)

Юна дочка тихенько зайшла в покій батька-падишаха. Вона шанобливо чекала, поки батько побачить хвилювання в неї на обличчі і почне бесіду.

-          Що стривожило тебе, дочко моя? Якщо ти наважилася відвідати мене у хвилину спокою і усамітнення.

-          Ах, батьку, ти мудрий і доля, та люди люблять тебе. Порадь мені як досягти твого спокою і мудрості.

-          Чи не хочеш ти винограду, моя дочко? Куштуй його і втамуй свою спрагу, перш ніж ми продовжимо бесіду.

Дівчина у смак поїла винограду і опісля знову запитала батька.

-          Батьку, чому ти їси виноград з кісточками? Коли слуги в будь-яку мить можуть подати тобі плоди якими можна втішатися не завдаючи собі клопоту.

-          Прекрасне і юне дитя моє, тобі дуже хотілося скуштувати мого винограду, ти накинулася на нього наче голодна лисиця. Скажи мені, хіба не чудовий був його смак?

-          Мій пане, смак винограду чудовий, та я поспіхом ковтнула кілька кісточок, а ще кілька розкусила і це зіпсувало його. Тому я й наважилася спитати. Чому ти не накажеш слугам подавати тобі виноград без кісточок?

-          Ти просиш поради, дочко моя. Уяви, що життя – це виноградне гроно, ягоди на ньому – події, а кісточки – уроки. Поспіхом ми часто нехтуємо ці уроки і засмічуємо своє життя, або нарікаємо на недобрий смак. Тому, коли в тиші і самотності я втішаюся смаком винограду, витягуючи з нього кісточки, це нагадує мені, яким чудовим і правдивим є наше життя, якщо без поспіху тішитися кожною його миттю і не оминати його уроки.

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/