Головна

Двері (29 липня)

Один мудрець шукав здібного і талановитого учня, щоб передати йому свої знання. І вирішив він зібрати всіх своїх численних учнів.

Мудрець сказав їм:

-          У мене виникла проблема і я хочу дізнатися, хто з вам може розв’язати її. Бачите – позаду мене найбільші, найтяжчі і наймасивніші двері в усьому місті. Хто з вас зможе відчинити їх без сторонньої допомоги.

Деякі учні просто опустили голову: проблема видавалася нерозв’язною інші дослідили двері ретельніше, розглянули можливість використання важеля і особливості матеріалу і дійшли висновку, що задачу годі вирішити.

Тільки один учень, підійшов до дверей і ретельніше дослідив їх. Всі припускали, що двері замкнуті або заклинені, але на справді вони були ледь-ледь причинені. Учень глибоко зітхнув, зосередився і легенько штовхнув двері. Вони були сконструйовані так бездоганно, що вистачило легкого поштовху, щоб відчинити їх.

Мудрець знайшов собі наступника. Він обернувся до решти учнів і сказав таке:

-          Успіх в житті і роботі залежить від кількох визначних чинників і сьогодні ви могли спостерігати як вони діють. По-перше, дозвольте свої чуття вичерпно дослідити і зрозуміти реальність яка оточує вас. По-друге, не робіть поспішних і тому неправильних висновків. По-третє, будьте досить відважні щоб ухвалювати рішення. По-четверте, ухваливши його дійте впевнено і без сумнівів. По-п’яте, зосередьтеся і не шкодуйте своєї енергії та сили. І врешті-решт не бійтеся припуститися помилки.

«365 притч на щодень» - видавництво «Свічадо» 2013  (с)

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/