Головна

Чи можна любити ворога? Особливо такого

Нас звикли називати друзями, навіть братськими народами. І можливо воно так і було, але путін і росіяни, які підтримують його, стали нашими ворогами. росія наш ворог. Хто б міг так масово та в голос говорити пре це ще рік назад? росія наш ворог. Важко звикати до цієї правди. Але як би це прикро не було - факти річ вперта.

росія наш ворог. І вони наші вороги не тому, що ми  з пересердя так говоримо або хочемо цим докорити - ні! Це, на жаль, гірка і підтверджена фактами правда. Правда, яка багатьох «колить в очі». З цією правдою маємо жити і мусимо вибудовувати своє подальше спільне життя з нашим ворогом.

Як би це парадоксально не звучало, але декілька разів у Біблії знаходимо заповідь про необхідність любити своїх ворогів (Матвія 5:44, Луки 6:27, Луки 6:35).  Як їх можна любити? І взагалі хто такий ворог?

Слово ????? (ворог) - з оригінальної мови написання Біблії, означає: ненависний, ворогуючий, неприязний, того, кого не навидять… Так, путін, росіяни, які його масово підтримують для українців стали неприязними, багато їх не навидять, оскільки вони є тими, хто воюють проти нас! Вони вбивають наших солдат, вони вкрали нашу територію, вони нагло брешуть проти нас, вони грабують і руйнують нашу країну, не зупиняючись навіть перед дітьми, церквами та священнослужителями! Хто б міг це собі уявити, що це буде робити наш сусід, хто десятки років називав себе  братнім народом. росія наш ворог.

Але такого ворога маємо любити! Як любити того, хто вбиває, мародерствує, ґвалтує, руйнує? Це, дійсно, важко зрозуміти! Але така заповідь від Господа, і ми маємо її виконувати, бо це вірна позиція щодо нашого ворога.  А що означає любити?

Любити у Біблійному розумінні (1 Коринтянам 13 глава) означає: довготерпіти, милосердствувати, не надиматися, не рватися до гніву, усе зносити, не мститися, не мислити зла.  Ось така наша позиція має бути до росії. Ми маємо довготерпіти такого сусіда, не рватися до гніву проти них, не бути зверхніми щодо них, не мститися, не мислити і не виражати злого проти них. Це дуже важко, знаю по собі. Але мусимо це робити, бо Любов’ю переможемо зло і ворога. Тим більше сам Бог сказав:

Не мстіться самі, улюблені, але дайте місце гніву Божому, бо написано: Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь. (Римлянам 12:19)

Але для того, щоб Бог помстився нашим ворогам, щоб відплатив їм за все зло, що вони роблять нам – ми маємо не мститися, ми маємо їх любити так, як це сказано в Біблії.

Маємо любити нашого ворога – і все? Ні не все! Ми маємо адекватно діяти щодо ворога! Ми маємо будувати захист, захист, а не напад. Ми маємо відбудувати наші збройні сили, основна кількість яких має бути розташована на кордоні з росією. Ми маємо побудувати сильний і надійний кордон, за зразком кордону між Ізраїлем і Палестиною, США та Мексикою. Ми маємо повністю відключити і вилучити будь-які російські  ЗМІ, що пропагують наглу брехню. Ми маємо карати злочинця росіянина. Оскільки любов виражається і в тому, коли ми гамуємо зло і караємо злочинця. Нам варто повністю відмовитися від російських енергоносіїв та будь-яких торгівельних відносин (розумію, що це завдання не на один рік, але маємо це зробити). Ми маємо бути мудрими та тверезими у відносинах з росією, будуючи стратегію наших відносин з усвідомленням факту – що це наш ворог.

Тяжко писати такі слова. Але на то вона і мудрість та тверезість, щоб називати речі своїми іменами.

Друзі Українці – любімо наших ворогів, якби це не було важко, віддаймо помсту Богові та будьмо дуже розумними і із нашим східним ворогом.

З глибоким жалем, Сергій Гула

http://viranadiylybov.blogspot.com/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/