Головна

Аскольд єднає нас в родину

29 червня 2014 року на Аскольдовій могилі освячено катехитичний зал імені св. Івана Павла ІІ Папи Римського. Церковна громада вірить, що з часом тут постане Міжнародний молодіжний центр пам'яті св. Івана Павла ІІ, а це приміщення стане для нього наріжним каменем.

Настоятель парафії св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі о. Ігор Онишкевич розповідає, що громада тривалий час гостро відчувала потребу в навчальному приміщенні для недільної церковної школи. Парафіяльна катехитична школа, яку провадять монахині згромадження ССНДМ, охоплює всі вікові категорії дітей парафії. Тепер буде можливість, наприклад, групу дітей-дошкільнят не тільки навчати, але й розважати іграми, активним відпочинком.

Площа катехитичного залу становить 60 кв. м; вартість будівлі з матеріалами - 76 754 грн. Приміщення утеплене, просторе, світле, в ньому встановлений кондиціонер. Планується багатофункціональне використання залу для вже згаданої катехизації дітей, створення бібліотеки, шахового клубу, музичного гуртка, проведення зустрічей Церковної ради, Душпастирської ради, зібрання Лицарів Колумба, молодіжних і парафіяльних зустрічей. Згодом тут свій гурток відкриє також Пласт, відбуватимуться перед шлюбні катихитичні науки та подружні зустрічі.

У молодіжному комплексі діє парафіяльний «Карітас-Печерськ», який складається з «Дому хліба», де його куратор п. Ореста Цибрівська разом із вихователями провадять зустрічі з потребуючими дітьми парафії; поряд - кімната служіння ув'язненим матерям та їхнім покинутим дітям. Катехитичний зал, що є частиною майбутнього Міжнародного молодіжного центру, посвячений пам'яті св. Івана Павла ІІ Папи Римського, адже 23 червня 2001 р. Б. свою апостольську подорож в Україну Святіший Отець розпочав з молитви саме тут, у церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі. Багато наших парафіян і гостей вітали свого Папу і зберігають світлу пам'ять про нього, в молитвах просять заступництва Святішого Отця у своїх потребах і миру для України.

Ілля, «Оранта»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/