Головна

«Царський бенкет» - науково-практичний семінар з організації та проведення літнього християнського табору

Протягом трьох днів з 29 по 31 травня 2014 року в Брюховичах, що неподалік Львова, проходив науково-практичний семінар «Царський бенкет». Мета заходу: надати учасникам якомога ґрунтовніші знання та практичні навички  в організації і проведенні літніх християнських таборів для дітей. Організатором семінару були: Катехитично – педагогічний інститут Українського Католицького Університету, директором якого є сестра Луїза Цюпа, та Патріарша Катехитична комісія УГКЦ.

29 травня о четвертій годині дня відбулася реєстрація учасників семінару. Опісля усі розмістилися у відпочинковому комплексі. Варто зауважити, що семінар охопив багато регіонів України. У цьому заході взяла участь молодь з Києва, Львова, Тернополя, Івано Франківська, Луцька, Червонограда. То ж чи не кожна єпархія УГКЦ представила своїх представників на семінарі. Загалом у науково - практичному семінарі «Царський бенкет» взяло участь більше сорока людей.

Щодня учасники семінару мали можливість брати участь у Божественні Літургію, молитися, співати християнські пісні. Організатори, а саме пан Андрій Козіброда, Назар Дуда, Наталія  Мусій проводили з нами бесіди та майстер класи на предмет як правильно проводити табори, на чому акцентувати увагу, як зацікавлювати дітей до молитви, як проводити навчання, як заохочувати дітей до ігор, як поєднувати ігри з навчанням слова Божого.

Вчителі та наші наставники наголошували, що з першого дня табору варто одразу налагодити контакт з дітьми, пояснити їм про мету табору, а саме осмислити зміст і важливість Божественної Літургії та протягом усього часу перебування у таборі максимально акцентувати на цьому увагу. Також у кожного організатора мають бути домашні заготовки, себто наскрізні ідеї табору, які мають бути максимально виконані. Не менш важливим елементом є цікава і змістовна програма табору, оскільки це допоможе максимально зосередитись на меті відпочинку та втілити її у життя. Надзвичайно вагомим елементом відпочинку є тематичні зустрічі.

Протягом семінару ми мали змогу навчитися виготовлювати іконки, робити вироби з паперу, пластиліну, малювати на камені. Для нас були організовані майстер класи, щоб у подальшому ми могли передати ці знання дітям.

Також кожен учасник семінару отримав пісенник на «Царський бенкет». Протягом усього часу ми активно співали пісні, вчили нові тексти, виконували рухи до пісень. Популярними піснями, які ми виконували кожний день, були: « Я полюбив тебе любов’ю вічною», « Боже, доторкнись очей моїх», « Якось уночі».

Наприкінці нашого навчального семінару, кожен учасник мав змогу поділитися враженнями з усіма, висловити свою думку стосовно проведеного триденного науково - практичного семінару -  «Царський бенкет».

Організатори семінару подарували кожному учаснику заходу книжку «Царський бенкет», де розписано методичні матеріали для проведення літніх християнських таборів. Ми також отримали сертифікат по закінченню цього семінару.

31 травня, в останній день семінару,  розділились на групи і спробували провести двадцяти хвилину презентацію вибраної теми, використовуючи усі навики, здобуті протягом цього короткого часу. У цей же день ми склали речі та вирушили у рідні домівки разом з позитивними емоціями, спогадами, і, звичайно, з хорошим багажем методичних знань.

Матеріал підготував учасник семінару, керівник молодіжної групи «Відродження» парафії св. Миколая, що на Аскольдовій могилі, Олег Качур для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/